Liseli genci fidye için öldürdüler

Güncelleme Tarihi:

Liseli genci fidye için öldürdüler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2005 01:28

Çanakkale'nin Lapseki İlçesi’nde geçen salı akşamı evinin önünden kaçırılan 14 yaşındaki İsa Yıldırım, dün sabaha karşı ilçeye bağlı Güreci Köyü yakınında öldürülmüş halde bulundu. Çocuğu 50 bin YTL fidye istemek için kaçırdığı öne sürülen 2 kişi yakalandı.

Lapseki Ziraat Odası Başkanı, zirai ilaç bayii ve soğuk hava deposu işletmecisi 50 yaşındaki Hasan Yıldırım, oğlu İsa Yıldırım’dan geçen salı akşamı evinin önünde park ettiği otomobilindeki evrak çantasını getirmesini istedi. İsa, babasının ayakkabılarını giyip eşofmanlarıyla dışarı çıktı. İsa Yıldırım, otomobilden evrak çantasını alıp kapılarını kilitlerken, yoldan geçen Nurtekin Alan (35) ve arkadaşı Abdullah Serim (37) tarafından fark edildi.

EVİN ÖNÜNDENKAÇIRILDI

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, kuyumcu Metin Yılmaz’ı kaçırıp fidye almayı planlayan Alan ile Serim, kuyumcuyu kaçıramayınca Ziraat Odası Başkanı Hasan Yıldırım’ın oğlunu kaçırmayı tasarladı.

Alan ve Serim, İsa Yıldırım’ı Lapseki’ye 15 kilometre uzaklıktaki Güreci Köyüaltı Mevkii’ndeki metruk bir binada saklamaya başladı. Nurtekin Alan bir gün sonra cep telefonundan, numarasını gizleyip ailenin evini aradı ve ‘50 milyar’ fidye istedi.

BAŞINAODUNLAVURDU

İsa’yı iki gün tuttuktan sonra başlarının derde gireceğini düşünüp paniğe kapılan Nurtekin Alan ve Abdullah Serim, genci bayıltıp yol kenarına atmak istedi. Ancak Nurtekin Alan, daha önceden tanıdığı İsa’nın kendisini ele vereceğini düşünerek başına defalarca odunla vurup öldürdü.

Lapseki Emniyet Amirliği, GSM operatörlerinden evi arayan numaranın tespiti için yardım istedi ve İsa’yı kaçıranlara bu yolla ulaştı. Polis, düzenlediği operasyonla daha önceden bir kıza sarkıntılık ve tecavüz girişimi suçundan sabıkalı Nurtekin Alan’ı Lapseki’de yakaladı. Arkadaşı Abdullah Serim de Çamyurt Köyü’nde gözaltına alındı. Lapseki’de kahve işleten Serim ile bir imamın kardeşi olduğu belirtilen Nurtekin Alan’ın ifadesi alındıktan sonra İsa Yıldırım’ın cesedi bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!