Liseli gence Cumhurbaşkanı'na hakaretten dava

Güncelleme Tarihi:

Liseli gence Cumhurbaşkanına hakaretten dava
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2015 11:16

KONYA'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 2 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan lise öğrencisi 16 yaşındaki M.E.A. ile aynı anma programına katılan lise öğrencisi 17 yaşındaki A.E.K.'ye de aynı suçtan dava açıldı. Attığı sloganlarla Cumhurbaşkanı'na hakaretle suçlanan A.E.K., 2 Haziran'da 3'üncü Çocuk Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

Konya'da 23 Aralık 2014 tarihinde, sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen ve kendilerine 'Halkçı Liseliler Grubu' olarak adlandıran gençler, saat 17.00'de Gedavet Parkı'nda toplanarak, Menemen'de 84 yıl önce gericiler tarafından katledilen şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı andı. Anma etkinliğinde grup adına basın açıklamasını Meram Endüstri Meslek Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi M.E.A. yaptı. İddiaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sözler sarf eden M.E.A.'nın konuşması polis tarafından kamerayla kaydedilerek tutanak tutuldu. Bunu inceleyen Cumhuriyet Başsavcılığı M.E.A. hakkında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan soruşturma başlattı. Bir gün sonra okulunda gözaltına alınan M.E.A. çıkarıldığı 1'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla tutuklandı. Avukatları tarafından yapılan itiraz sonucu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

MEGAFONLA SLOGAN ATAN LİSE ÖĞRENCİSİNE DE DAVA

Aynı anma törenine katılan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Lisesi 11'nci sınıf öğrencisi A.E.K.'ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçundan dava açıldı. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün 12 Şubat tarihinde verdiği izin üzerine açılan davayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından A.E.K. hakkında hazırlanan iddianamede, M.E.A.'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren basın açıklaması yaptığı sırada A.E.K.'nin megafonu alarak 'kaçak sarayın kaçak' şeklinde slogan attığı, ancak sloganını tamamlayamadığı bunun üzerine megafonu alan M.E.A.'nın alıp, topluluğa, Erdoğan'a hakaret içeren sloganı iki kez attırdığı, A.E.K'nın da bulunduğu grubun bu slogana eşlik ettiği ileri sürüldü. İddianamede ''A.E.K.'nin hakaret kastı olmadığı yönündeki savunmasına itibar edilmeyeceğini, hakaret kastı açık olan sloganlara eşlik ettiği, bu yönde slogan attırdığı, düşünce vasfını aşan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olan müştekinin şeref, onur ve saygınlığını zedelemeye yönelik olduğu anlaşılan sözlerle Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret ettiği kanaatine varılmaktadır'' denildi.

Haberin Devamı

''BEN 17 YAŞINDAYIM, BİZİM BİR GELECEĞİMİZ VAR''

Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı anma programına sosyal medyadan duyup gittiğini belirten A.E.K., aynı anma törenine katılan ve 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan yargılanan M.E.A. ile de yine sosyal medya üzerinden tanıştığını belirtti. Yaşadıklarını anlatan A.E.K., ''Bir etkinlik oluşturulmuş ben de bu etkinliğe katılıp görev almak istedim. Basın açıklamasının yapılacağı yere gittim. Burada da görev aldım, slogan attım'' dedi.

Hakkında soruşturma açıldıktan sonra Cumhuriyet Savcılığı'na gidip ifade verdiğini ve daha sonra dava açıldığını öğrendiğini belirten A.E.K., ailesi ve yakınlarının kendisini desteklediğini ifade etti. Anma töreninde 'Kaçak sarayın kaçak' şeklinde slogan attığını öne süren A.E.K. ''Attığım sloganda ‘Kaçak saray, kaçak’ dediğim için açılan bir soruşturma. M.E.A., içinde beraat istiyorum. Çünkü bizim için en hayırlısı bu. Bu konunun geleceğimizi etkilemesini istemiyoruz. Arkadaşım 16, ben 17 yaşındayım. Bizim bir geleceğimiz var ve bunlar bizim için önemlidir'' diye konuştu.

Haberin Devamı

4 YILA KADAR HAPİS CEZASIYLA YARGILANACAK

2 Haziran günü 3'üncü Çocuk Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak olan A.E.K., Türk Ceza Kanununun 299'uncu maddesi gereği 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

BAKMADAN GEÇME!