Liseli Elif'e çarpıp ölümüne yol açan sürücü konuştu: Vicdan azabından uyuyamadım

Güncelleme Tarihi:

Liseli Elife çarpıp ölümüne yol açan sürücü konuştu: Vicdan azabından uyuyamadım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2015 13:29

16 yaşındaki lise öğrencisi Elif Dağyeli'yi yaya geçidinde çarparak ölümüne sebep olduktan sonra kaçıp, 3 gün sonra polise teslim olan Fatih Y. adliyeye sevk edildi. Poliste ifade veren Fatih Y. “Ona çarptıktan sonra aracımı park edip, kaza yerine gittim. Yaralıyı ambulansa bindiriyorlardı. Peşinden hastaneye kadar takip ettim. Vatandaş gibi hemşeriye ne olduğunu sordum. Öldüğünü öğrenince paniğe kapılıp kaçtım. Olaydan sonra hiç uyuyamadım. Vicdan azabı çekiyordum. Polise teslim olmaya karar verdim ve karakola gittim" dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Sancatepe'de yaşanan olayın ardından dün polise teslim olan cip şoförü Fatih Y. poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Poliste ifade veren Fatih Y.'nin olay gecesini tüm detayları ile anlattığı öğrenildi. Akşam saatlerinde eşiyle kavga ettiğini anlatan Fatih Y.'nin sinirlenerek dışarı çıktığını daha sonra aracına binerek yakında oturan kayınbiraderinin evine gittiğini anlattığı öğrenildi.



Evde saat 22.30'a kadar oturduğunu anlatan Fatih Y. “Daha sonra evime gitmek üzere oradan ayrıldım. Sabah erken işe gideceğim için aracıma benzin almak istedim. Bu nedenle yolumu değiştirdim. Benzinci'ye doğru giderken trafik ışıklarında sol tarafıta iki kişi gördüm. Biri geçmek istiyor, diğeri onu geri çekiyordu. Hızım en fazla 60-70 kilometreydi. Tam onlara yaklaştığımda biri önüme fırladı. Çarpışmayı önleyemedim. Korkarak oradan uzaklaştım" dedi.

Haberin Devamı

KAZA YERİNE GERİ DÖNMÜŞ

Şüpheli Fatih Y. birkaç kilometre gittikten sonra aracını park edip yaya olarak olay yerine geri döndüğünü anlatan Fatih Y. “Ben olay yerine geldiğimde birini ambulansa bindiriyorlardı. Ambulansı takip ederek peşinden hastaneye gittim. Bir süre kapıda durdurduktan sonra vatandaş gibi içeri girerek hemşireye ambulansla getirilen hastanın durumunu sordum. Bana öldüğünü söylediğinde paniğe kapılarak oradan kaçtım" dedi.

3 GÜN UYUYAMADIM

Olaydan sonra vicdan azabı çektiğini ve ne yapacağını bilmediğini anlatan Fatih Y. “Olaydan sonra hiç uyuyamadım. Vicdan azabı çekiyordum. Polise teslim olmaya karar verdim ve karakola gittim" dediği öğrenildi

POLİS OLAY YERİNDEKİ KIRIK PARÇADAN ŞÜPHELİYE ULAŞMIŞTI

Polis tarafından olayla ilgili yapılan soruşturmada polis kaza yerinde bulduğu üzerinde seri numarası bulunan plastik bir parçadan önce aracın modeli tespit etmiş ardından kamera kayıtlarını kullanarak şüpheliyi tespit etmişti. Şüpheli Fatih Y.'nin aracı bir gün önce düzenlenen polis operasyonuyla bulunmuştu. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli olay sırasında alkollü olup olmadığını tespit edilmesi için Vücudundan alınan kan örnekleri incelenmek üzere Adli tıp kurumuna gönderildiği belirtildi. Şüpheli ise adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!