Liselere geçiş sınavsız olacak

Güncelleme Tarihi:

Liselere geçiş sınavsız olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 12:48

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, dün SBS’nin 6 ve 7. sınıflar için kaldırıldığını, orta öğretime geçiş sınavına sadece 8. sınıfların gireceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bakan Çubukçu, bugün ise hürriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada 4 yıl sonra bu sınavın da kaldırılacağını ve öğrencilerin okul başarılarına göre liselere yerleştirileceklerini söyledi.

         Aysel ALP

hurriyet.com.tr

Partisinin grup toplantısı için geldiği Meclis’te sorularımızı yanıtlayan Çubukçu, hedeflerinin okulu merkez alan bir öğrenme biçimi olduğunu belirtti. 6 ve 7. sınıflar için SBS’yi kaldırmalarının öğrenci ve velilerin okul dışı kaynaklara yönelimini en aza indireceğini kaydeden Çubukçu, “Ancak 3 yıl önce alınan bu karar da yanlış değildi. Çünkü kamuoyunda çocukların kaderi 180 dakikaya bağlanıyor, eleştirisi vardı. Bunu ortadan kaldırmak için üçlü bir sınav sistemi getirilmişti” dedi.

SINAVSIZ GEÇİLECEK!

Bu sözleri üzerine, “Peki aldığınız karar yeniden çocukları 180 dakikaya mahkum etmiyor mu” sorusunu yönelttiğimizde ise Çubukçu, “Bu sınavı da tümden kaldıracağız” dedi.
Bununla ilgili bir çalışma başlattıklarını anlatan Çubukçu, 4 yıl sonra öğrencilerin ortaöğretime sınavsız gireceklerini söyledi.

Haberin Devamı

OKUL BAŞARISI ESAS OLACAK!

“Neden 4 yıl” sorumuza ise, “Liselerin Anadolu lisesi ve meslek lisesine dönüştürülme çalışması 4 yılda tamamlanacak. Bu sürenin sonunda ise öğrencileri okul başarılarına göre liselere yerleştireceğiz. Böylece okulu merkez alan öğretme hedefimize de o zaman tam olarak ulaşmış olacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!