Lise nakilleri ne zaman yapılacak? İşte 2022 LGS 2. tercih lise nakil tarihleri

Güncelleme Tarihi:

Lise nakilleri ne zaman yapılacak İşte 2022 LGS 2. tercih lise nakil tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2022 10:58

Lise nakil tarihleri için araştırmalar başladı. LGS 2022 yılında haziran ayında düzenlendi. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihler başladı. Adaylar tercihlerini 4 Temmuz ve 20 Temmuz tarihleri aralığında tamamladılar. LGS tercih sonuçlarının 25 Temmuz’da açıklanmasının ardından lise nakil süreci başlayacak. Peki, lise nakilleri ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

LGS nakil tarihleri yayımlanan kılavuz ile belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen LGS’ye giren adaylar tercihlerini tamamladılar. LGS tercih sonuçları önümüzdeki hafta açıklanacak. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından ise LGS yerleştirmeye esas nakil tercihleri alınacak.

LİSE NAKİLLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları 25 Temmuz ve 29 Temmuz tarihleri aralığında alınacak. Sonuçlar ise 1 Ağustos’ta açıklanacak.

Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 1 Ağustos ve 5 Ağustos tarihleri aralığında alınacak. Sonuçlar ise 8 Ağustos tarihinde açıklanacak.

Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvuruları 9-17 Ağustos tarihleri aralığında alınacak.

Haberin Devamı

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar 25 Temmuz 2022 tarihinde "www.meb.gov.tr" adresinde ilan edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!