Lise nakil işlemleri ne zaman açılacak? Tercih sonuçları ve ve tercih tarihi

Güncelleme Tarihi:

Lise nakil işlemleri ne zaman açılacak Tercih sonuçları ve ve tercih tarihi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2021 17:42

Geçen yılki LGS yerleştirmelerinde iki dönemde yapılan yerleştirmeye esas nakiller, bu yıl da iki dönemde gerçekleştirilecek. Her dönemde, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek. Peki, nakil işlemleri ne zaman açılacak?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonucuna göre yapılacak lise tercihleri 16 Temmuz saat 17.00'ye kadar alınacak. Henüz tercih süreci bitmeden nakil süreçleri gündeme geldi. İşte 2021 MEB nakillerinde son durum...

 LİSE TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Bakanlığın takvimine göre, özel ortaöğretim kurumlarının kayıt işlemleri, yetenek sınavıyla öğrenci alan okulların iş ve işlemleri ile kayıtları bugünden itibaren 16 Temmuz'a kadar tamamlanacak.

Özel öğretim kurumlarına kayıt işlemini tamamlayan öğrencilere tercih ekranı açılmayacak. Öğrenciler, tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecekler.

Yerleştirme sonuçları, 26 Temmuz 2021 tarihinde "http://www.meb.gov.tr" adresinden ilan edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!