Lise 2. tercihler ne zaman? Lise nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB LGS tercih tarihlerini duyurdu

Güncelleme Tarihi:

Lise 2. tercihler ne zaman Lise nakil sonuçları ne zaman açıklanacak MEB LGS tercih tarihlerini duyurdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2021 00:27

Lise 2. tercihler ne zaman başlayacak sorusu Milli Eğitim Bakanlığı'nın takviminde belli oldu. Liselere giriş kapsamından öğrencilerin ilk yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından LGS 2. tercih süreci başladı. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre lise 2. tercihleri 30 Temmuz tarihinde sona erecek. Peki, Lise 2. tercihler ne zaman? Lise nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, 2021 LGS tercih takvimi ve sonuçların açıklanacağı tarih hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Lise 2. tercihler olarak anılan 1. nakil tercih dönemi için süreç başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından liselere yerleştirme sürecinin tamamlanmasının akabinde açıkta kalan öğrenciler, lise 2. tercihler için girişimde bulundu. Peki, lise 2. tercihler ne zaman yapılacak ve sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

Lise 2. tercihler için tarih detayları açıklandı. 26-30 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 2 Ağustos'ta açıklanacak.

Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 2-6 Ağustos'ta yapılabilecek, sonuçlar 9 Ağustos'ta açıklanacak.

Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 9 Ağustos 2021'de tamamlanmış olacak.

Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 20 Ağustos 2021'de yerleştirme süreci tamamlanacak.

Haberin Devamı

NAKİL BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Yerleştirmeye esas nakil tercih başvurularının alınması sürecinde özel ortaöğretim kurumlarına kayıt ve nakil işlemleri yapılabilecektir. 

Yerleştirmeye esas nakil tercihleri, tercih edilecek okulun boş kontenjanına bakılmaksızın seçilebilecektir. Başvuru işlemleri, herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilecektir.

Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylama işleminden önce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacaktır. Öğrenci velisi düzeltme veya iptal işlemi için takvimde belirtilen tercih süreleri içerisinde okul müdürlüğüne başvurarak başvurunun düzeltilmesi veya iptal talebinde bulunabilecektir. Tercih Başvuru Durumu “İptal” olarak görünen öğrenciler yerleştirme işlemlerine dâhil edilmeyecektir.

Yerleştirmeye esas nakil tercihleri ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi doğrultusunda 2 (iki) dönem hâlinde alınacak ve yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakil döneminin sonunda, 02 Ağustos 2021 ve 09 Ağustos 2021 tarihlerinde ilan edilecektir.

Haberin Devamı

Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına başvurmaları hâlinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 09-13 Ağustos 2021 tarihlerinde komisyonca yerleştirme başvuruları alınarak 20 Ağustos 2021 tarihinde yerleştirme işlemleri tamamlanacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!