‘Light Parti’nin ipuçları

Güncelleme Tarihi:

‘Light Parti’nin ipuçları
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2001 00:00


Turan YILMAZ / ANKARA
Haberin Devamı

FP'li yenilikçi Abdülkadir Aksu'nun kızının nikah töreni, Faziletlilerin ilklerine sahne oldu. Bu nikahta, harem-selamlık uygulanmadı. Tesettürlülerle dekolteliler bir araya geldi. Dolarlar, havada uçuştu, kilolarca altın takı takıldı.

FP'nin yenilikçileri, nisan ya da en geç mayıs ayında kurmayı planladıkları yeni ‘Light Parti’lerinin ilk ipuçlarını, bu kanadın önde gelen ismi Abdülkadir Aksu'nun kızının önceki akşam yapılan nikah töreninde verdiler.

Aksu'nun kızı Aysu Fatma ile damat Ferhun Günay'ın Ankara Çırağan Et Lokantası'ndaki nikah töreni yenilikçilerin bir süredir dillendirdiği ‘‘Müslüman Demokrat Parti’’ sloganına uygun görüntülere sahne oldu. Öncekilerden farklı olarak ‘harem-selamlık’ uygulaması yapılmayan nikah törenine, yenilikçilerin tamamına yakınının eşleriyle birlikte geldikleri gözlendi.

Nikah, FP'liler ile yenilikçilerin hedefindeki merkez sağın iki partisi ANAP ve DYP'lileri buluşturduğu gibi tesettürlü ve dekolteli kadınları da biraraya getirdi. Hatta bazı kadın konukların cesur dekolteleri, daha önce bu tür topluluklarda pek bulunmadıklarını davranışlarıyla ortaya koyan bazı FP'lilerin gözlerini kaçırmalarına neden oldu.

Gelenekçi kanattan çok az katılımın olduğu nikahta, şahitlik yapan yasaklı lider Necmettin Erbakan'a yönelik ilgisizlik dikkat çekerken, diğer şahit, yasaklı Recep Tayyip Erdoğan'a dönük yoğun ilgi de aynı şekilde dikkat çekti.

Dolarlar Tayyip için saçıldı

İki gece önce, yenilikçiler ile gizlice toplanıp partileşme kararlarını önemli ölçüde kesinleştiren Recep Tayyip Erdoğan, tesettürlü eşi Emine Hanım ile birlikte katıldığı nikah törenine damgasını vurdu. Yenilikçilerin yasaklı lideri Recep Tayyip Erdoğan, nikah töreninde gördüğü ilgiyle yılların Hoca’sı Necmettin Erbakan ve FP’nin Lideri Recai Kutan’ı gölgede bıraktı. Düğünde bol bol halay çeken Erdoğan'ın başına, birçok konuğun dolar atması da ilgi çekti.

Erbakan’a liderlik çelmesi

Tayyip: Hoca’yla mücadele arkadaşıyız

Erbakan gibi FP Genel Başkanı Recai Kutan'ın da gölgede kaldığı nikahta, Erdoğan siyaset gündemini sarsacak önemli mesajlar da verdi. Erdoğan, ilk önemli mesajını, ‘Milli Görüş’ çizgisinde önemli bir ‘başkaldırı’ işareti sayılan bir davranışla, elini öpmeyip sadece tokalaştığı Erbakan ile arasındaki ilişkiyi yeni bir çizgiye oturtan şu sözleriyle ortaya koydu:

‘‘Aynı yolda beraber yürüyen, aynı çatı altında yıllarca mücadele etmiş iki arkadaşız. Kardeşlerin biraraya gelmesinden doğal ne var?’’

Bu sözleriyle yıllarca liderliğini yapan Erbakan ile kendisini ‘liderlik çizgisinde’ eşitleyen Erdoğan, eski lideriyle arasındaki ilişkiyi de esprili bir dille tanımladı:

‘‘Ayrılığımız gayrılığımız yok Hoca ile. Nikahlarda biraraya geliyoruz...’’

SİYASETE HAZIRIM

Erdoğan, aktif siyasete dönüşüne ilişkin sorulara da şu karşılığı verdi: ‘‘Ben her zaman siyasetin içindeyim, dışında değilim. Devamlı içindeyim, devamlı hazır vaziyetteyim, hazırlık içinde değil. Türkiye'de demokratik ortamın hazırlanması önemli.’

Tayyip’le fotoğraf yarışı

Çırağan Et Lokantası'ndaki nikaha, ANAP'tan Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, Mustafa Taşar, Oltan Sungurlu, DYP'den Saffet Arıkan Bedük, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, bağımsız milletvekili Mehmet Ağar, CHP'den Hikmet Çetin ve Ertuğrul Günay, eski Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican, Bursa eski Valisi Orhan Taşanlar ve Anayasa Mahkemesi üyesi Yalçın Acargün’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda bürokrat da katıldı. ANAP ve DYP'lilerin yanı sıra törene katılan bürokratların da yoğun ilgisiyle karşılaşan ve gece boyunca sürekli el sıkışıp öpüşen ve sık sık hatıra fotoğrafı çektirdi.

Erkekler kadınlarla halay çekti

Çiğköfte, içliköfte, lahmacun servisinin yapıldığı, davul-zurna eşliğinde kadınlı-erkekli halayların çekildiği, dolarların havada uçuştuğu nikah töreni, ilginç konuklarıyla da dikkat çekti. ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz, FP'li Abdülkadir Aksu, kızı Aysu Fatma, türkücü İzzet Yıldızhan ve konuklar birlikte halay çektiler.

Tesettür dekolteyle buluştu

FP'nin yenilikçilerinden İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu'nun kızının önceki akşam yapılan nikah töreni, ‘‘Fazilet sosyetesi’’ diye nitelenen şık tesettürlüler ile birçok FP'linin bakışlarını kaçırmasına neden olan dekoltelileri buluşturdu.

Altın takılar valizleri doldurdu

Alkollü içki servisinin yapılmadığı nikaha katılanların, gelin Aysu Fatma ile damat Serhun Güney'e taktıkları altın takılar da konukların ekonomik krizden etkilenmediğini ortaya koydu. Takılan kilolarca altın, gelinin hareket kabiliyetini engelleyince çıkarılarak önce torbalara, sonra da büyük bir valize konuldu. Ayrıca sürekli halayların da çekildiği nikahta büyük bölümü Amerikan Doları olmak üzere paralar da havalarda uçuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!