Liderler seçim gezilerini yarıladı

Güncelleme Tarihi:

Liderler seçim gezilerini yarıladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2007 10:04

22 Temmuz seçimleri öncesi siyasi parti liderlerinin miting maratonu tüm hızıyla devam ediyor. Seçim kampanyaları çerçevesinde yaklaşık bir ayda binlerce kilometre yol yapan liderler, miting programını seçime kadar sürdürecek.

Haberin Devamı

Miting maratonunda rekor ise Başbakan Erdoğan’a ait. Seçim startını Siirt’ten veren Erdoğan, 7 Temmuz itibariyle 36 ilde miting düzenledi, TOKİ açılışlarına ve anahtar teslim törenlerine katıldı. Başbakan miting rekorunu ise aynı gün birden fazla ilde miting yaparak kırdı. Erdoğan’ı, seçim startını Adnan Menderes’in memleketi Aydın’da veren Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar izledi. Ağar 12 ilde partisince düzenlenen mitinge katıldı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal 11 ilde seçmenle buluşurken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de 7 ilde partisince düzenlenen mitinge katıldı.

ERDOĞAN 21 GÜNDE 36 İLDE MİTİNG YAPTI

Genel seçimler öncesinde siyasi partiler arasındaki yarış devam ederken, siyasi parti liderleri de seçime sayılı günler kala miting programlarına hız verdiler. Liderlerin miting maratonunda ise ilk sırada AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bulunuyor. Miting programını, “vefa göstererek” 15 Haziran’da Siirt’ten başlatan Başbakan Erdoğan’ın gerçekleştirdiği miting sayısı 36’ya ulaştı. Erdoğan, yaklaşık 3 hafta boyunca, Güneydoğu ve doğu illeri başta olmak üzere neredeyse Anadolu’nun yarısını dolaştı. Başbakan Siirt’le başlattığı Anadolu turunu, Muş, Bingöl, Şanlıurfa, Ağrı, Iğdır, Batman, Erzincan, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kahramanmaraş, Yozgat, Çorum, Niğde, Aksaray, Adana, Zonguldak, Samsun, Bolu, Düzce, Trabzon, Giresun, Tokat, Karabük, Aydın, Balıkesir, Burdur, Mersin, Kütahya, Kastamonu, Afyon, Eskişehir ile sürdürdü. AKP’nin Kayseri mitingi ise Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ve Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın birlikte katıldığı miting oldu. Başbakan Erdoğan’ın, seçim mitingleriyle TOKİ açılışları ve anahtar teslim törenlerini birlikte yapması, miting programlarına ise ANA uçağı, OBA helikopteri ve Başbakanlık otobüsü ile gitmesi siyasi partiler tarafından sık sık eleştiri konusu yapıldı.

Başbakan hem TOKİ açılışlarını hem de miting maratonunu seçime kadar sürdürmeyi planlarken toplam 53 ilde miting düzenleyecek. İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde de halka seslenecek olan Erdoğan son mitingini ise 21 Temmuz’da MHP lideri Devlet Bahçeli’nin seçim bölgesi Osmaniye’de yapacak.

AĞAR 12 İLDE SEÇMENİN KARŞISINA ÇIKTI

Miting maratonunda Erdoğan’ın ardından en çok mitinge katılan lider ise Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar oldu. Seçim startını Adnan Menderes’in memleketi Aydın’dan veren Ağar’ın ikinci durağı Antalya oldu. Ağar, Aydın ve Antalya’nın yanı sıra Niğde, Tekirdağ, Şanlıurfa, Afyon, Amasya, Mardin, Eskişehir, Manisa, Bursa ve Trabzon’da da miting yaptı. DP liderinin seçime kadar miting programında ise Kocaeli, Kırıkkale, Hatay, Zonguldak, İzmir, Adana, Aksaray, Samsun, Balıkesir, Giresun, Denizli, Konya ve Edirne gibi iller de bulunuyor. Ağar seçim öncesi son mitingini ise 21 Temmuz’da seçim bölgesi Elazığ’da gerçekleştirecek. Ağar toplam 27 ilde miting yapmayı hedefliyor.

BAYKAL 11 İLDE SEÇMENLE BULUŞTU

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise partisinin seçim startını 26 Mayıs’ta Mersin’den verdi. Yola Hatay’la devam eden Baykal, toplam 11 ilde seçmenle buluştu. Miting maratonunu, Tokat, Adıyaman, Antalya, İzmir, Sivas, Malatya, Nevşehir, Keşan ve Yalova mitingleri ile sürdüren CHP liderinin önümüzdeki günlerde de miting programı devam edecek.

SAADET DE 11 MİTİNG YAPTI

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ve milli görüş hareketinin lideri Necmettin Erbakan da meydanlarda seçmenle buluştu. 11 ilde miting yapan Saadet Partisi, aday tanıtım toplantılarını da geniş tutarak çalışmalarını Anadolu'ya yaydı. 22 Haziran'da Kocaeli Gebze'de mitinglere çıkmaya başlayan Saadet Partisi lideri Kutan, kimi illerde seçmene Erbakan ile birlikte seslendi. Saadet Partisi, Gebze'nin yanı sıra Antalya, Adana, Osmaniye, Hatay, Diyarbakır, Şanlıurfa, Balıkesir, Amasya, Gaziantep ve Çorum'da olmak üzere toplam 11 seçim mitingi yaptı.

BAHÇELİ’NİN MİTİNG PROGRAMI

Miting maratonunu 9 Haziran’da Adana’dan başlatan MHP lideri Devlet Bahçeli ise 1 ayda 7 miting gerçekleştirdi. Miting programını seçime sayılı günler kala yoğunlaştıran MHP lideri Adana’nın yanı sıra İzmir, Manisa, Konya, Trabzon, Bursa ve Erzurum’da seçmenin karşısına çıktı. Bahçeli’nin miting düzenlemeyi planladığı iller arasında Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Afyon, Mersin, Antalya, Gaziantep, Sivas, Tokat, Samsun da bulunuyor. Seçim bölgesi Osmaniye’de 17 Temmuz Salı günü seçmenle buluşacak olan Bahçeli, aynı gün Hatay’da da miting yapacak. Bahçeli seçim öncesi son mitingini ise 21 Temmuz’da İstanbul’da gerçekleştirecek.

UZAN MİTİNG YAPMIYOR

Genç Parti lideri Cem Uzan ise 12 Haziran’da İstanbul’daki aday tanıtım toplantısı ile seçim çalışmalarına başladı. Miting düzenlemek yerine seçim gezilerinde halkla selamlaşmayı tercih eden Uzan, 8 ilde seçim turu düzenledi. Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Denizli, İzmir, Adana ve Mersin’e turlar düzenleyen Uzan iller arasındaki yolculuklarında ilçe merkezlerine de uğrayarak propaganda yaptı.

LİDERLER BUGÜN NEREDE?

Seçim öncesi düzenledikleri mitinglerle halkın karşısına çıkan liderler bugün de yoğun bir miting maratonu yaşayacak. Başbakan Erdoğan seçim mitinglerini bugün Antalya ve İzmir’le sürdürecek. Erdoğan İzmir ve Antalya’da da toplu açılış törenlerini sürdürecek. CHP lideri Deniz Baykal ise Muğla ve Denizli’de halka seslenecek. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli miting programını Kayseri ile sürdürecek. Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar da ikinci kez Antalya’da olacak. Daha önce Antalya’da halka seslenen Ağar, bu kez Antalya Kestel ve Burdur Altınyayla’da güreş şenliklerine katılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!