Liderler 98 için istikrar diledi

Güncelleme Tarihi:

Liderler 98 için istikrar diledi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Liderler yeni yıl ve Ramazan mesajlarında, barış, huzur ve istikrarın yanı sıra ‘demokrasinin daha sağlıklı işlemesi’ dileğinde buluştu.

TBMM Başkanı Hikmet Çetin, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yönelik son kararının, özgürlükçü demokrasimizin standardını yükseltmek, istikrar içinde ekonomimizi güçlendirmek yönündeki çabalarımızı sürdürmemize ortam hazırladığını bildirdi. Çetin mesajında, ‘‘Kafkasya ve Orta Asya'daki yeni cumhuriyetler, Türkiye'nin etkinliğini ve dış politikadaki ilgi alanını daha da artırmıştır. AB ile olan ilişkilerimizdeki son gelişmelerin bizim için engelleyici, moral gücümüzü etkileyici bir sorun değil; aksine, özgürlükçü demokrasimizin standardını yükseltmek, istikrar içinde ekonomimizi güçlendirmek yönündeki çabalarımızı, ulusal birlik ve bütünlük içinde daha da kararlılıkla sürdürmemize ortam hazırladığı ve katkı sağladığı inancındayım’’ dedi.

DSP Lideri ve Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit, Türkiye'nin 2000'li yıllara güçlü bir önder ülke olarak girmesini hiçbir gücün engelleyemeyeceğini söyledi. 1997'nin, Türkiye'nin siyasal yaşamında önemli bir dönüm noktası olduğunu, cumhuriyet tarihinin en ağır rejim ve devlet bunalımının, demokratik hukuk kuralları içinde aşılabildiğini belirten Ecevit, önemli bir demokrasi ve olgunluk sınavının başarıyla verildiğini bildirdi.

Başbakan Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin, 1997'nin Türk demokrasisinin gücünü ispatladığı bir yıl olduğunu bildirdi. Sezgin, Türk toplumunun Atatürk'ün yaktığı çağdaşlık ve uygarlık meşalesinin güçlü ışığında, laik demokratik Cumhuriyetin tüm kazanımlarına ortak bir bilinçle sahip çıktığını ve geleceğe olan inancını tazelediğini bildirdi. Sezgin, terörizm başta olmak üzere radikal dinci akımların, kitle imha silahları ve uzun menzilli füzelerin bölgesel belirsizlikleri, istikrarsızlıkları ve çatışmaları beraberinde getirdiğini kaydetti. Sezgin, 1998'in sınav yılı olacağını vurguladı.

CHP Lideri Deniz Baykal ise Türkiye'nin 1997 yılında büyük potansiyelini değerlendiremediğini belirterek, ‘‘1998 yılında yeni bir anlayışın, yeni bir zihniyetin ve halka hizmet eden bir siyaset anlayışının kapısı açılmalıdır’’ dedi. Baykal mesajında, ‘‘Sen-ben kavgasından uzak durup sorumlulukları yerine getirdiğimiz takdirde, bugüne kadar yapılan hatalardan kendimizi arındırabilir, ancak böylece 1998 yılını, ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşıyacağımız umutlu bir başlangıca dönüştürebiliriz’’ görüşünü savundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve İP Genel Başkanı Doğu Perinçek de birer mesajla yeni yıl ve Ramazanı kutladılar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!