Liceliler Halis Ağalarına sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

Liceliler Halis Ağalarına sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2009 12:48

Toprak Holding'in sahibi olan ve TMSF'nin tüm mal varlığına el koyduktan sonra memleketi Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne yerleşmeyi düşündüğünü açıklayan Halis Toprak'a hemşehrileri sahip çıktı. Toprak'ın yıllarca kendilerine baktığını dile getiren Liceliler, "Gelsin başımızın üstünde yeri var. Ona ve eşine artık biz bakarız. Evimizi vermeye hazırız" dedi.

Haberin Devamı

HALİS AĞA'NIN 17'LİK EŞİ İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

 

İŞTE HALİS AĞA'NIN ALTINDAN CİPİNİN ALINDIĞI ANLAR

 

HEMŞEHRİLERİ ZÜĞÜRT AĞALARINI BEKLİYOR

Tüm şirketlerine el konulan ve son günlerde kendisinden 54 yaş küçük 17 yaşındaki Nazlıcan Tagizade ile yaptığı evlilikle gündeme gelen Toprak Holding'in sahibi Halis Toprak'ın 800 TL emekli maaşından başka geliri olmadığı ve memleketi Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne yerleşeceğini açıklaması, hemşehrileri arasında heyecan yarattı.

 

Diyarbakır'a 90 kilometre mesafede bulunan 12 bin nüfuslu Lice'ye bugüne kadar çeşitli yatırımlar yapan Halis Toprak'ın yatırımları hemen göze çarpıyor. Toprak Holding Yağ ve Yem Fabrikası, Toprak Holding Konutları, Ayşe Toprak Yatılı İlköğretim Okulu, Toprak Mermer Fabrikası'nın yanısıra ilçede Halis Toprak Bulvarı da yer alıyor. Liceliler, yıllar önce ayrıldığı ilçelerine Toprak'ın son yılarda sadece bir kez geldiğini ve ilçede gördüğü manzara karşısında üzüldüğünü anlattı.

 

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea2e74f018fbb8f8700934
Toprak'ın Lice'ye 3 fabrika ve 14 sosyal tesis kurduğunu söyleyen Liceliler, "Onun açtığı fabrika ve tesislerde insanlar yıllarca ekmek yedi ve geçimini sağladı. O doğduğu yere gerekeni fazlasıyla yaptı. Ancak hükümet önünü kesti. Ağamız şimdi zor durumda ve duyduk ki, buraya yerleşmeye karar vermiş. Onun gelmesini dört gözle bekliyoruz. O bizim canımız ciğerimizdir. Yıllarca o bizlere ve çocuklarımıza baktı. Şimdi sıra bizde, biz ona bakmaya hazırız. Gelsin başımızın üstünde yeri var. Ona ve eşini artık biz bakarız. Evimizi vermeye hazırız" dedi.

 

TERÖRLE ANILAN LİCE

1938 yılında Lice'de dünyaya gelen Halis Toprak, babası Hamit Toprak'ın aldığı kararla önce Diyarbakır'a ardından da İstanbul'a göç ettiler. Halis Toprak ve Eşi Nazlıcan'ın yerleşeceği Lice ilçesinin bir ana caddesi bulunuyor. İlçe genellikle terör olayları ile tanınıyor. İlçe tarım, hayvancılık ve ticaret ile geçimini sağlarken, terör olaylarından sonra yakılan köy ve araziler ilçe halkının göç etmesine neden oldu. Ancak terör olayları nedeniyle ilçe büyük göç versede, son dönemlerde artan geri dönüşlerden de en fazla ilgi gören ilçe oldu. Bu göçlerden birini de 71 yıl önce ilçeden ayrılan Halis Toprak gerçekleştirecek. İkinci kuşak akrabalarının fazla olduğu ilçeye yerleşeceğini açıklayan Halis Toprak aynı soyadını taşıyan akrabasının bulunmadığı öğrenildi.

 

Haberin Devamı

HALİS AĞA'NIN YERLEŞECEĞİ İLÇE LİCE

Çok eski bir yerleşim yeri olan Lice'de Belediye 1867 yılında kuruldu. 14 mahalle muhtarlığı, 56 köy ve bunlara bağlı 106 mezrası bulunuyor. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin 2008 nüfus sayımı sonuçlarına göre Lice ilçe nüfusu 12 bin 111 olarak belirlendi. İlçe merkezi 1975 depreminden önce Akdağ eteklerindeki Akı Tepesi'nde kurulu iken, depremden sonra hemen aşağılarında bulunan ovaya kuruldu. Lice, Birkleyn Mağaraları, dokuz yüz metrelik büyüleyici tünel ve ikinci mağara Asur kral kabartmaları ve yazıtlarıyla önemli bir tarih ilçesidir.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!