Libya'dan ilk özel uçak geldi

Güncelleme Tarihi:

Libyadan ilk özel uçak geldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2011 19:01

Libya’daki Türk vatandaşların tahliyesi için ülkeye gönderilen ilk özel uçak Türkiye’ye geldi.

Ülkede başlayan olayların ardından Dışişleri Bakanlığı tarafından ülkede bulunan Türk vatandaşların tahliyesi için ülkeye gönderilen THY ait özel uçak saat 18.00’de aralarında 7 bebeğinde bulunduğu 288 yolcusuyla Bingazi’den İstanbul’a indi. Libya’da inşaat işiyle uğraştığını belirten Engin Gök ülkede yaşanılanları anlattı. Ülkede hükümete karşı bir iç çatışmanın olduğunu belirten Gök, "İnsanlar şantiyelere saldırdılar. Orada kalanlar büyük sorun yaşıyorlar. Kamp yerlerini yıktılar ve ofis eşyalarını yağmaladılar. Binlerce kişi olaylardan kaçıp havalimanına sığındı" dedi.

LİBYALILAR VİZE VERMİYOR

İnşaat şantiyelerinin Libyalılar tarafından yağmalandığını belirten İnşaat Mühendisi Dilek Angın ise şunları söyledi. "Kampımızdaki mikserleri, pikapları ve televizyonları götürmüşler. Şu an oradaki insanlar tahliye sürecini bekliyor. Havalimanında çok sayıda arkadaşımız bekliyor. Havalimanında toplanan insan sayısı bini buldu. Yetkililer bir an evvel o insanlarla ilgilenmeli. Libyalı yetkililere vize konusunda baskı yapılsın. Bazı arkadaşlarımız vizeden dolayı uçağa binemiyorlar. Saatlerce bu yüzden bekledik. İnsanlarımız o yüzden sefil durumda."

İNSANLARA YARDIM EDİN

Eşi Miyase Salman ile birlikte Libya’dan İstanbul’a gelen Hüseyin Salman ise, "Binlerce vatandaş dışarıda şantiyelerde kurtarılmayı bekliyor. Şantiyeler yakılıyor. Orada kalanlara yardım edilsin. Bir firmanın şantiyesini komple yaptılar" dedi

HAVALİMANINDA KALDIK

Libya’da bir kaos ortamının oluştuğunu belirten Burak Tuna, "Ben oraya gezi amaçlı gittim. Orada kalan Türk vatandaşların ne zaman ne şekilde geleceği belli değil. Oradan çıkış için vize gerekiyor. Ben turist vizesi ile ülkeye gittiğim için sorun olmadı ve rahat çıkabildim. Çatışmalar devam ediyor. Kendimizi korumak için havalimanına geldik ve 36 saat havalimanında kaldık aç susuz bir şekilde. İnsanlar havalimanında mağdur durumda" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!