Leyla, intihar etmiş olamaz

Güncelleme Tarihi:

Leyla, intihar etmiş olamaz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2001 01:24

Geçen ay Londra'da otel odasında ölü bulunan Şah Rıza Pehlevi'nin kızı Leyla Pehlevi'nin Türk sevgilisi Burak Akkök, Hürriyet'e konuştu.

Londra'da bir otel odasında geçtiğimiz ölü bulunan Prenses Leyla Pehlevi'nin Türk sevgilisi Burak Akkök, ‘‘Onun intihar etmiş olacağına inanmıyorum’’ dedi. Akkök, İran Şahı Rıza Pehlevi'nin kızıyla ilgili uyuşturucu iddialarını da yalanladı. İran 1979 İslam Devrimi sırasında henüz 9 yaşındayken ülkesini terk etmek zorunda kalan Leyla Pehlevi ile 1989'da tanışan Burak Akkök, ‘‘gençlik aşkım’’ dediği Prenses Leyla'nın bilinmeyen yönlerini anlattı.

Üç yıl öncesine kadar İstanbul'da işletmesini üstlendiği sosyete kulüpleriyle adını duyuran Akkök, Leyla Pehlevi ile 12 yıl önce, Cannes'da öğrenciyken tanışmış. İki yıl sevgili hayatı yaşadıktan sonra dost kalmayı başardıklarını söyleyen Akkök, ‘‘Leyla Pehlevi benim gençlik aşkım. 1989'da ben öğrenciyken tanıştık. Güzel bir ilişkimiz oldu. Londra'da, bir otel odasında ölü bulunduğunu öğrendiğim an şoke oldum. Çünkü yazıldığı gibi intihar edecek biri değildi. Bırakın uyuşturucuyu, içki bile içmezdi’’ dedi.

Öldüğünü öğrendiği gün annesi ve ağabeyine telefon açtığını anlatan Burak Akkök sözlerine şöyle devam etti:

‘‘Üzüntülerimi bildirip başsağlığı diledim. Leyla Pehlevi'nin Türkiye'de benim haricimde başka arkadaşları da vardı. En son 6 ay önce New York'ta çok kısa bir görüşmemiz oldu. O zaman da neşeliydi...’’

Burak Akkök kimdir?

Burak Akkök tam bir seyyah. Dünyayı gezmenin okumaktan daha kazançlı olduğuna inanan Akkök, okumak için 1988'de Cannes'a gitti. Burada turizm ve reklam eğitimi gördü. Ardından, Paris, Cannes, Nice ve Londra'nın ünlü gece kulüplerinde işletmecilik yaptı. Bu sayede, Avrupa ve dünya jet-set'iyle tanışma fırsatı yakaladı. 5 yıl önce İstanbul Etiler'de açtığı Christie's Gece Kulübü sayesinde İstanbul'un sosyetesiyle de haşır neşir olan Akkök, İstanbul'daki işleri umduğu gibi olmayınca üç yıl önce New York'a gitti. Akkök, bir yıl önce döndü. Bir aylık bedelli askerliğini bitirdi. Şimdilerde Bodrum'da tatil yapan Akkök, eğlence sektörüyle ilgili projelerini hayata geçirecek sponsor arayışında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!