Leyla Hanım’ın savaşı

Güncelleme Tarihi:

Leyla Hanım’ın savaşı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2004 01:24

Leyla Karlıdağ’ın kulak zarı ameliyatında sinirleri zedelendi, yüzünün sağ tarafı felç oldu. Uyurken sağ gözünü kapatamayan ve ‘Artık hiç rüya göremiyorum’ diyen Karlıdağ, doktorlara ve Sağlık Bakanlığı’na tazminat davası açtı.

SAĞ kulağında akıntı ve duyma kaybı şikáyetleriyle Haseki Hastanesi’ne muayeneye giden 32 yaşındaki Leyla Karlıdağ, kulak zarının delik olduğunu öğrendi. Hemen kulak zarına yama yapılması gerekiyordu. 30 Ağustos 2000 tarihinde yine aynı hastanede ameliyat oldu. 4 saat sonra ameliyathaneden çıkıp, anestezinin etkisinden kurtulduğunda yüzünün sağ tarafını hissetmiyordu. Doktorların panik yaşadığını gözlemleyen Leyla Karlıdağ’ın sinirleri zedelenmiş, yüzünün sağ tarafı felç olmuştu. Bu hatayı telafi etmek için ertesi gün Dr. Coşkun Şanverdi ve ekibi, 5 saat süren bir ameliyat daha yaptı. Ancak Leyla Karlıdağ yine yüzünü hissetmiyordu ve ilk ameliyatta dikilen sağ kulak zarı, tekrar yırtılmıştı. Leyla Karlıdağ, 8 gün geçici hafıza kaybı da yaşadı.

ÇOCUKLARI TANIMADI

Dr. Coşkun Şanverdi’nin ‘Yüz sinirin bir yıl içinde kendini onaracak’ sözlerine karşın Leyla Karlıdağ, 4 yıldır yüzünün sağ tarafını hissedemiyor. Uyurken sağ gözünü kapatamıyor, sağ kaşını kaldıramıyor ve yemek yerken ağzını bulmakta zorlanıyor. Sağ kulağı da artık hiç duymuyor.

Yüzünün bir daha eski haline dönemeyeceği gerçeğiyle yaşayan Leyla Karlıdağ, ameliyattan sonra yaşadığı zor anların üzerine bir de çocuklarının gösterdiği tepkiyle yıkılmış. 8 yaşındaki Sercan ile 2.5 yaşındaki Selinay, konuştuğu zaman ağzı sol tarafa kayan annelerini tanıyamamış. Sercan, annesini ancak parmağındaki altın yüzükten tanıyabilmiş.

Gözünü kapatamadığı için 4 yıldır hiç rüya göremeyen Leyla Karlıdağ, ‘Her gece titreyerek uyanıyorum. Tek gördüğüm rüya, bir boşluğa düştüğüm oluyor. Yüzüm bir daha hiç düzelmeyecek ve hep bu kábusla yaşayacağım’ derken yüzüne hüzün çöküyor.

DOKTOR: KUSURSUZUM

Yaşadıklarının kendisini çok sarstığını söyleyen Leyla Karlıdağ, avukatı Rahile Erdoğan’la birlikte Fatih 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’ne, Dr. Coşkun Şanverdi, Dr. Cihan Koç ve Sağlık Bakanlığı aleyhine 1 milyarı maddi 41 milyar liralık tazminat davası açtı. Avukatı Rahile Erdoğan’ın desteğiyle psikolojisinin düzeldiğini ifade eden Leyla Karlıdağ, ‘Adeta bir kadın dayanışması içindeyiz. Rahile Hanım eski hemşire olduğu için sağlık konularında bilgili ve hakkımı çok iyi arıyor’ derken içi rahat.

Ameliyatta bir hatası bulunmadığını savunan Dr. Coşkun Şanverdi ise suçlamayı, ‘Leyla Hanım’a benden davacı olabilirsiniz ama tedavinize devam edelim dedim. Ama o ortadan kayboldu ve beni dava etti. Bu durum dünyada bütün doktorların başına gelebilir. Adli Tıp raporunda 8’de 2 oranında kusurlu bulundum. Bu oran da benim kusursuz olduğumu gösteriyor’ diye yorumladı.

Doktor hatası 8’de 2

Adli Tıp Kurumu, Leyla Karlıdağ’a, yüzde 12 işgücü kaybı ve yüzündeki felcin kalıcı olduğu, tedavisinin mümkün olmadığı raporunu verdi. Bir operasyon yapılırsa, sağ kulağının kısmen işitebileceği de vurgulandı. Doktor hatasının ise 8’de 2 olduğu, 8’de 6 da bu tür ameliyatlarda görülebilecek bir hata payı olarak belirlendi. Hiç hataları olmadığını savunan Dr. Coşkun Şanverdi ve Cihan Koç ile tamamen doktorun hatalı olduğunu öne süren Leyla Karlıdağ’ın avukatı Rahile Erdoğan, bu rapora itiraz etti. Rapor, Adli Tıp Genel Kurulu’na gönderildi. Avukat Rahile Erdoğan, davayı kazanacaklarına inandığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!