Letonya Başbakanı Pamukkale'de

Güncelleme Tarihi:

Letonya Başbakanı Pamukkalede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2011 18:14

Letonya Başbakanı Valdis Dombrovskis, Kopenhag Kriterleri'nin AB üyeliğine aday bütün ülkelere adil ve eşit şekilde uygulanması gerektiğini belirtti.

Türkiye ziyareti kapsamında Denizli'nin dünyaca ünlü turizm beldesi Pamukkale'ye gelen Dombrovskis, Nekropol, Antik Tiyatro, Roma ve Bizans dönemine ait yapıları gezdi.

Pamukkale'ye hayat veren termal suyun kaynağındaki havuza da giren Dombrovskis, burada bir süre yüzdü.

Dombrovskis, Pamukkale'ye adını veren beyaz travertenlerin bulunduğu alanı ve tarihi yapıları görünce büyülendiğini belirterek, “Hepsi çok görkemli ve çok etkileyiciydi, havuz da harikaydı” dedi.

Türkiye'de üç gündür bulunduğunu anlatan Dombrovskis, “Bu gezide unutamayacağım şey Türk misafirperverliği. Daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım. Çok güzellikler yaşadım, yaşamaya da devam ediyorum” diye konuştu.

Türkiye'nin AB'ye üyelik süreciyle ilgili değerlendirmede de bulunan Valdis Dombrovskis, 1960'lı yıllarda AB'ye girmek için süreci başlatan Türkiye'ye 1999 yılında “aday ülke statüsü” verildiğini hatırlattı.

Bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye'nin coğrafi konumuna bakarak yaptığı değerlendirmeleri “mantıksızlık” olarak gördüğünü kaydeden Dombrovskis, “Kopenhag Kriterleri, AB adayı bütün ülkelere adil ve eşit şekilde uygulanmalı. Bir süreç başlatıldıysa sonuçlandırılmalıdır” dedi.

Dombrovskis, AB'nin 27 üyesi bulunduğunu ve bütün kararların oy birliğiyle alındığını, Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili sürecin uzun soluklu olduğunu sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!