Lavlı çete davasına Pera Palas da karıştı

Güncelleme Tarihi:

Lavlı çete davasına Pera Palas da karıştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Pera Palas Oteli'nin yönetim kurulu üyesi, işadamı Cahit Süzer hakkında, Gaziantep Spor Kulübü Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan'a silahlı saldırıya adı karışan eşki özel timcileri sakladığı iddiasıyla dava açıldı. Beyoğlu 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Süzer hakkında açılan davada, TCK'nın 296. maddesi gereğince ‘Cürüm işleyenleri saklamak’ suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

Çete üyelerine baskın

7 Kasım 1997 günü Celal Doğan Taksim Ceylan İnter Continental Oteli önünde saldırıya uğramıştı. Saldırıda Gaziantep Spor Kulubü Asbaşkanı Asım Atmaz bacağından yaralanmıştı. Trabzon'da Özel Harekât Şubesi'nde görevliyken, haraç alıp, çek senet tahsilatı yaptığı gerekçesiyle meslekten atılan ve ‘Mehmet Demir’ adına düzenlenmiş sahte kimlik kullanan Mehmet Duran baskınla yakalanmıştı. Olaya adları karışan diğer sanıklar Mehmet Yeterler, Salim Güler ve Tamer Durak da gözaltına alınmıştı.

Suç dosyaları kabarık

Pera Palas Oteli'nde saklandıkları iddia edilen sanık Mehmet Duran, Mehmet Yeterler, Salim Güler ve Tamer Durak'ın işledikleri şuçların listesi şöyle: ‘Cürüm işlemek amacı ile silahlı teşekkül oluşturmak’, ‘çek-senet tahsilatı yapmak’, ‘silahla adam yaralamak’, 'yaralamaya azmettirmek', ‘polis süsü vererek gasp yapmak’, ‘Ruhsatsız tabanca taşımak ve bulundurmak’, ‘lav silahı, bomba, TNT ve patlayıcı madde bulundurmak’, ‘Sahte polis kimliği ile sahte sürücü belgeleri taşımak.’

Çetenin cephaneliği

Çete üyeleriyle birlikte ele geçirilen cephanelikte şunlar bulunmuştu: 1 adet lav silahı, 1 adet Uzi marka otomatik tabanca, 8 adet tabanca, 3 adet kuru sıkı tabanca, bir adet pompalı tüfek, 3 adet sis bombası, 3 adet gaz bombası, bir adet F-1 Rus savunma tipi el bombası, 1 adet CS göz yaşartıcı bomba, 50 gram TNT, 100 gram C-4 plastik patlayıcı, 2 paket barut, 2 adet sevk fişeği ve 2 adet işaret fişeği, 16 adet şarjör, 915 adet fişek, 2 adet el telsizi ve şarj cihazları, 5 adet sahte polis tanıtma karnesi, 2 adet sahte sürücü belgesi, 1 adet noter tasdikli sahte nüfus cüzdanı sureti, 1 adet manyeto ve kablosu ile 1 adet kelepçe.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!