Lale Can’ın talihsizliği

Güncelleme Tarihi:

Lale Can’ın talihsizliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2012 00:00

Çin’deki siyasi skandala talihsiz bir şekilde bir Türk kızının da adı karıştı. İngiliz basını düne kadar Çin siyasetinin gözdesi olan ancak Komünist Parti’deki koltuğunu kaybeden Bo Şilai’nin oğlunun eski kız arkadaşı Lale Can’ın fotoğraflarını da yayınladı.

Haberin Devamı

ÇİN, Hollywood filmlerine konu olabilecek bir siyasi skandalla çalkalanıyor. Skandalın baş kahramanları 28 milyon nüfuslu Çongking bölgesinin görevden alınan eski Komünist Partisi şefi Bo Şilai ve karısı Gu Kailai.

Maocu tutumu ve bir yardımcısının ABD’ye sığınma talebi üzerine Polit Büro’da görev alması beklenirken gözden düşen Bo Şilai’nin karısı ise İngiliz Neil Heywood’un öldürülmesiyle suçlanıyor. Bir otel odasında ölü bulunan Heywood (41), Çinli çiftin oğlu Bo Guagua’nın İngiltere’de elit okullarda eğitim görmesi için aracı olan bir İngiliz’di. Maktulün İngiliz gizli servisiyle de bağlantısı olabileceğine dair şüpheler var. Heywood ile iş bağlantısı olduğu, ayrı düşünce adamı öldürtmüş olabileceği söylenen kadın, suçlu bulunursa idam cezasına bile çarptırılabilir. Heywood’un zehirlenmiş olabileceği kuşkusu var. Ancak naaşı yakıldığı için bu iddiayı doğrulamak da çok zor. Sadece kadının yardımcılarına potasyum siyanür temin ettiğine dair görgü tanığı ifadesi bulunuyor.
Skandalın öte yanında ise Bo Şilai’nin 12 yaşından bu yana İngiltere’nin elit okullarında okuyan şimdi 24 yaşında olan oğlu Bo Guagua var. Ferrari binen, odasında şampanyalı partiler düzenleyen genç adamın merak uyandıran yanı ise nasıl olup da bürokrat bir babanın oğlu olarak bu kadar zengin bir hayat sürüyor olması. Bo Guagua’nın hayatını büyüteç altına alan İngiliz basını, genç adamın kısa bir süre beraberlik yaşadığı Lale Can’ın fotoğraflarını da yayınladı.

Haberin Devamı

Onlarla uzun zamandır konuşmuyorum

Hürriyet’in ulaştığı Lale Can, “Bu olayla ilgili yorum yapmak istemiyorum. Beni bu olayın dışında bırakırsanız sevinirim. Onlarla uzun zamandır konuşmuyorum.
Onlarla bir ilgim yok” diyerek konuşmak istemedi. Ama “Bo Guagua erkek arkadaşınız mıydı” diye ısrar edince “Evet ama kısa bir süre üniversite yıllarında. Onunla bir ilişkim kalmadı. Zaten o şimdi ABD’de” dedi.İngiltere’de bir yatırım bankasında çalışan Lale Can, 2007 yılında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Oxford Üniversitesi’ndeki konuşmasında kendisinin bir subay kızı olduğunu, terörün niye durdurulamadığını sormuş ve “Askeri boyutunu babana sor yanıtı” almıştı. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!