Lal Mescid yeniden açılacak

Güncelleme Tarihi:

Lal Mescid yeniden açılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2007 15:52

Pakistan Yüksek Mahkemesi, ordunun Temmuz ayındaki aşırı dinci militanlara yönelik baskınının ardından kapatılan başkent İslamabad'daki Lal Mescid'in yeniden açılmasına karar verdi.


Yetkililerin açıklamalarına göre, Yüksek Mahkemenin iki yargıçtan oluşan kurulu, ayrıca külliyede bir yıl içinde medrese inşa edilmesini benimsedi.

Lal Mescid'in Temmuz ayında kuşatılmasının ardından caminin çevresindeki binalara askerler tarafından baskın düzenlenmişti. Yetkililer, kuşatma ve baskın sırasında içerideki silahlı militanlarla çıkan çatışmalarda 100'den fazla kişinin öldüğünü açıklamıştı.

Kuşatmadan önce Lal Mescid, imamının önderliğinde başkent içinde “ahlaksızlıkla mücadele” kampanyası başlatarak, kaset satan dükkanların ve genelevlerin kapatılması tehdidinde bulunmuştu.

İmamın tutuklandığı, yardımcısı olan kardeşinin de ölenler arasında bulunduğu operasyonun ardından Temmuz ayı sonunda cami, cuma namazları için yeniden açılmış, ancak hükümetin atadığı imama eski imamın yandaşlarının tepki göstermesi üzerine yeniden kapatılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!