Laikler Allahsız

Güncelleme Tarihi:

Laikler Allahsız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesi'nin kapattığı Refah Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı ve Devlet eski Bakanı Abdullah Gül, laiklerin yeni bir din yaratmak istediğini, bunun da ateizm olduğunu öne sürdü. Gül'ün bu sözleri, ABD'de yayınlanan Christian Science Monitor gazetesinde yayınlandı.

Gazete yazarlarından Scot Peterson'un haberinde, Gül'ün yeni kurulacak partinin lider adaylarından birisi olduğu belirtildi.

Peterson haberinde, Gül'le yaptığı konuşmayı şöyle özetledi:

Gül, partisinin, Türkiye’de kadınların İslami kıyafet giymesini, İslami eğitimi ve şeriatı getirmek istemediğini, buna karşın, Batı ve İslam geleneklerininin bir arada yürümesini sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Gül'e göre, türbanla, mini etek elele yürümeli.''

Yazar Scot Peterson'un, askerler ve laik seçkinlerin, İslamcıların açıkça meydan okuması anlamına geldiği gerekçesiyle devlet dairelerinde türbanı yasakladıklarını hatırlatarak sorduğu soruya ise, Abdullah Gül'ün cevabı şöyle:

‘‘Onlar, laik seçkinler değil. Din karşıtları. Adı ateizm olan başka bir din yaratmak istiyorlar. Asıl hoşgörülü olmayanlar, laiklerdir. Kendi yaşam biçimlerini empoze etmeye çalışıyorlar. Bu yaptıklarını Batı uğruna yapıyorlar. Batı'ya baktığınızda hiçbiri, bunlar gibi değil. Bu ülke için utanç verici değil mi? Partiyi kapatıyorlar ama o parti parlamentoda en büyük grubu oluşturuyor. Bu bir yüzkarasıdır.’’

Gül, Meclis odasında kabul ettiği gazeteciye, Refah'ın kapatılmasına yol açan delillerle ilgili olarak, ‘‘Örneğin, Necmettin Erbakan'ın mübarek Ramazan'da verdiği iftar yemeğini, Anayasa Mahkemesi partiyi kapatma kararında delil olarak kullandı. Bu ülkede akıllı bir politikacı bunu yapmamalı, çünkü yanlış değerlendirilir. Ama partiyi kapatmak için kullandıkları örnekler bunlar. Belki politik açıdan yanlıştı ama hiç biri yasalara aykırı ya da yasadışı değildi’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!