Laik cumhuriyet hedefine ulaşır

Güncelleme Tarihi:

Laik cumhuriyet hedefine ulaşır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2006 00:00

Cumhurbaşkanı Sezer, 19 Mayıs törenleri nedeniyle Anıtkabir Özel Defteri’ne "Ülkedeki huzur ve güvenin en önemli dayanağı olan laik ve demokratik cumhuriyettir" diye yazdı. Sezer, laik cumhuriyetin hedefine ulaşacağını vurguladı.

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer 19 Mayıs törenleri nedeniyle imzaladığı Anıtkabir özel defterine, "Laik ve demokratik cumhuriyet hedeflerine ulaşacaktır" mesajını yazdı. Anıtkabir’de düzenlenen 19 Mayıs törenlerine Cumhurbaşkanı Sezer’in yanı sıra TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Tayyip Erdoğan, bakanlar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, kuvvet komutanları, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu katıldı. Sezer, Anıtkabir Özel Defteri’ne özetle şunları yazdı:

"Ulusumuzla bütünleşerek kurduğunuz cumhuriyet, yeni kuşakların çabalarıyla her zaman genç ve diri kalacaktır. Türk gençliği, laik ve demokratik cumhuriyetimizin sonsuza kadar korunması ve yaşatılması için hiçbir özveriden kaçınmayacaktır."

YOL GÖSTERİCİNİZ

Bayram etkinlikleri kapsamında, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve 81 ilden gelen öğrencileri de kabul eden Sezer, "Atatürk, boyun eğmeyen, sezgileri güçlü, öngörülü ve utkulu bir önderdir. O, aynı zamanda bilimsel ve çağdaş düşüncenin de simgesidir" diye konuştu. Sezer, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin gençlerin en önemli yol göstericisi olması gerektiğini vurguladı.

Toprak ve bayrak


19 Mayıs Stadyumu’ndaki törende kız ve erkek atletler Samsun’dan getirdikleri bayrak ile Selanik’ten getirdikleri bayrak ve toprağı Cumhurbaşkanı Sezer’e sundular. Bayrağı öperek teslim alan Sezer, daha sonra tribünlere gösterdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!