Ladin hayatta ancak sağlığı iyi değil

Güncelleme Tarihi:

Ladin hayatta ancak sağlığı iyi değil
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 02, 2002 13:48

Usame Bin Ladin`in hayatta olduğu ancak sağlığının yerinde olmadığı öne sürüldü. ABC News`in haberine göre bu yoldaki bilgiler, İran`dan kaynaklanan bir telefon konuşmasından elde edildi.

Haberin Devamı

ABC`ye bilgi veren üst düzey bir Amerikalı yetkili, geçtiğimiz 5 gün içinde kaydedilen konuşmada Bin Ladin`den kod adıyla söz edildiğini ve "Bin Ladin`i televizyonlardan uzak tutun. Kötü ve hasta görünüyor ve bu durum halkın moralini bozuyor" denildiğini söyledi. Askeri yetkili buna karşılık, Bin Ladin`in hala durumu kontrol ettiğinin anlaşıldığını sözlerine ekledi.

Amerikalı yetkililer Bin Ladin`in nerede olduğunu bilmediklerini açıkça belirtiyorlar. Bazı kaynaklar Bin Ladin`in, Amerikan bombardımanı sırasında Pakistan`a kaçtığını ısrarla ifade ederken, ABC, Amerikan askerlerinin önümüzdeki günlerde Tora Bora`nın kuzeyindeki mağaraları birer birer arayacaklarını haber verdi. Bu mağaralarda çok sayıda ceset bulunduğu bildiriliyor.

Diğer bazı çevreler ise Bin Ladin`in, Molla Ömer ile birlikte Kandahar çevresindeki dağlık bölgede saklandığını öne sürüyorlar. Bu bölgede arama yapmak üzere tam teçhizatlı 4.000 Amerikan askerinin Kandahar`dan yola çıktığı belirtildi. Bin Ladin ve Molla Ömer`i ise her an ölmeye hazır 3.000 Taliban gönüllüsünün koruduğu ABC tarafından ifade edildi. Molla Ömer`in Kandahar`in 150 km kuzeybatısındaki Baghran`da saklandığı ve çok dağlık olan bu bölgeye yaya olarak ancak 3 günde ulaşılabileceği de ortaya atılan iddialar arasında.
   Â
Ä°RAN`DAN YALANLAMA
   Â
Öte yandan İran, Bin Ladin`in 1990`lı yıllarda kendi ajanlarıyla, ABD aleyhtarı bir ittifak oluşturmak amacıyla temaslar yaptığı yolunda 'New York Times' gazetesi tarafından verilen haberi yalanladı. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü yaptığı açıklamada, "İran`ın terorizm, Taliban ve El Kaide konusundaki tutumunun açık olduğunu ve bu gerçeğin, gazetenin haberi gibi esastan yoksun ve yanlış olduğunu ortaya koyduğunu" söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!