KYK BURS BAŞVURUSU 2022: KYK kredi başvuruları ne zaman başlıyor tarih belli oldu mu? İşte belirlenen tarihler

Güncelleme Tarihi:

KYK BURS BAŞVURUSU 2022: KYK kredi başvuruları ne zaman başlıyor tarih belli oldu mu İşte belirlenen tarihler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2022 17:57

KYK burs başvuruları ne zaman, sorusunun yanıtı gündemde yer almaya devam ediyor. KYK burs ve kredi başvurusu için araştırmalar giderek hızlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından her sene yurt, burs ve kredi başvuruları alınıyor. Yurt başvuruları bu sene 24 Ağustos tarihinde başladı ve 28 Ağustos’ta sona erdi. Peki, KYK burs başvurusu ne zaman yapılacak? İşte, KYK kredi ve burs başvuru tarihleri hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

KYK burs ve kredi başvurularının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. KYK burs ve kredi işlemleri her yıl e-Devlet üzerinden yapılıyor. Öğrenciler burs ve kredi başvurularını yaptıktan sonra değerlendirmeler yapılıyor ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sonuçlar açıklanıyor. Geçtiğimiz yıl 5 Kasım’da başlamış ve 10 Kasım Çarşamba günü saat 23.59’da sona ermişti.

KYK BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

KYK burs ve kredi başvurularının alınacağı tarih hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. KYK burs ve kredi başvuruları geçtiğimiz yıl 5 Kasım’da başlamış ve 10 Kasım Çarşamba günü saat 23.59’da sona ermişti.

Öğrenciler, burs ve kredi için başvurularını 10 Kasım Çarşamba günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden yaptılar. Daha önce başvuruda bulunan ve başvurusunda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler de son güne kadar bilgilerini güncelleyebildiler.

Haberin Devamı

BURSTAN YARARLANACAK ÖĞRENCİLER

Ön lisans öğrencileri

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler,

burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

BAKMADAN GEÇME!