Kuzey Marmara Otoyolu'nda feci kaza! 7 araç birbirine girdi: 10 can kaybı, 59 yaralı '2-3 metre görüş alanımız yoktu'

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2023 08:01

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya mevkisinde 7 aracın karıştığı kazada 10 kişi öldü, 59 kişi yaralandı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, CNN TÜRK canlı yayınında kazanın nedeninin yoğun sis olduğunu söyledi. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, "İlk olarak otomobilin, TIR'a çarpması şeklinde başladığı tahmin ediliyor. Daha sonra diğer araçların çarpıştığı şeklinde. Vefat edenlerin bir kısmı araçlardan inen yayalara arkadan gelen araçların çarptığı yönünde" dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayla ilgili 3 Cumhuriyet Savcısı'nın görevlendirildiğini söyledi. Kazaya karışan 6 aracın sürücüsü gözaltına alındı. Dehşet anlarını anlatan kazazede Hasan Horasan, "Çok sis vardı. Görüntü yoktu. 2-3 metre görüş alanımız yoktu. O kadar sisliydi" dedi.

Haberin Devamı

Kaza, saat 04.30 sıralarında Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya Dağdibi mevkisinde meydana geldi. Aralarında 3 otobüs ve 1 TIR'ın da bulunduğu 7 araç zincirleme trafik kazasına karıştı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, 112 acil sağlık, polis ve jandarma ekibi sevk edildi. İlk belirlemelere göre kazada 10 kişi hayatını kaybederken, 59 kişi de yaralandı. 

Kaza sebebiyle 6 saat boyunca kapanan İstanbul istikameti, araçların yoldan kaldırılmasıyla açıldı. Bölgede hala yoğun sis etkisini sürdürürken, ekipler yeni bir kazanın olmaması için bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Kuzey Marmara Otoyolu Sakarya geçişinde yaşanan kazayla ilgili olarak Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz "Zincirleme kaza nedeniyle İstanbul istikametine doğru olan yol şu anda kapalı. 3 savcı olay yerinde, inceleme yapılıyor" dedi.

Haberin Devamı

HAYATINI KAYBEDENLERDEN 9'UNUN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Sakarya'da Kuzey Marmara Otoyolu'nda 7 aracın karıştığı, 10 kişinin öldüğü zincirleme trafik kazasında yaralı sayısı 61'e yükseldi. Hayatını kaybeden 10 kişiden 9'unun kimlikleri tespit edildi. Kazada Hüseyin Kamil Yıldız, Nihal Yıldız, Erdoğan Mandal, Kenan Cin, Adem Akyol, Ergin Çınar, Alperen Ayhan, Satılmış Furkan Öztürk ve Sedat Değirmenci ile kimliği henüz tespit edilemeyen 1 erkeğin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kuzey Marmara Otoyolunda feci kaza 7 araç birbirine girdi: 10 can kaybı, 59 yaralı 2-3 metre görüş alanımız yoktu

AVUKAT İLE YENGESİ, OSMANİYE'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Kuzey Marmara Otoyolu'nda meydana gelen kazada hayatını kaybeden 10 kişiden avukat Kamil Yıldız, hemşire yengesi Nihal Yıldız ve ağabeyi Hilmi Yıldız'ın, Osmaniye'deki bir akrabalarının cenazesine katıldıktan sonra yaşadıkları İstanbul'a döndüğü bildirildi. Kamil Yıldız ile Nihal Yıldız'ın cenazeleri, Osmaniye'nin Düziçi ilçesi Ellek beldesinde toprağa verilecek.

Kuzey Marmara Otoyolunda feci kaza 7 araç birbirine girdi: 10 can kaybı, 59 yaralı 2-3 metre görüş alanımız yoktu

6 SÜRÜCÜ GÖZALTINA ALINDI

Haberin Devamı

Kazaya karışan araçlardan altısının sürücüsü gözaltına alındığını bildirdi.

Kuzey Marmara Otoyolunda feci kaza 7 araç birbirine girdi: 10 can kaybı, 59 yaralı 2-3 metre görüş alanımız yoktu

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, feci kazanın bir otomobilin TIR’a çarpmasıyla başladığını, araçlardan inen bazı vatandaşların ise arkadan gelen otomobillerin çarpması sonucu hayatını kaybettiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

BAKAN KOCA: 8'İ AĞIR 59 YARALI VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bu sabah 04.36’da Sakarya Kuzey Marmara Otoyolu Tekeler Mevkiinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 8’i ağır 59 kişi ise yaralanmıştır. Yaralılar 30 ambulans ile hastanelere nakledilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Tedavileri devam eden yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için gereken her şey yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

BAKAN URALOĞLU: SÜRÜCÜLERİMİZDEN DİKKATLİ OLMALARINI ÖNEMLE RİCA EDİYORUZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uralooğlu, Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki kazaya ilişkin "Bugün sabaha karşı Kuzey Marmara Otoyolu’nun Adapazarı mevkinde yoğun sis sebebiyle aralarında yolcu otobüslerinin de bulunduğu ve birden çok aracın karıştığı trafik kazasında 10 vatandaşımız vefat etmiş; 59 vatandaşımız da yaralanmıştır. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Bakan Uraloğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Kazanın ardından ekiplerimiz hızlı bir şekilde olay yerine sevkedilmiş ve otoyolda gerekli önlemler alınmıştır. Otoyolumuz, Karasu Kavşağı kesiminde geçici olarak trafiğe kapatılmıştır. Sürücülerimizin yoğun sis ve olumsuz hava koşullarında dikkatli olmalarını, trafik uyarılarına ve yönlendirmelerine riayet etmelerini önemle rica ediyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet; yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

BAKAN TUNÇ'TAN MESAJ: 3 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "Kuzey Marmara yolu Sakarya mevkiinde 10 vatandaşımızın vefat ettiği, 7’si ağır 57 vatandaşımızın yaralandığı aşırı sis sebebiyle birden çok aracın karıştığı trafik kazasında vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Kaza ile ilgili olarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili koordinesinde üç Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir" mesajını paylaştı.

Haberin Devamı

BAKAN YERLİKAYA: İSTANBUL İSTİKAMETİNE TRAFİK ANADOLU OTOYOLU VE D-100 KARAYOLUNDAN DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından "Adapazarı’nda yaşanan trafik kazası içimizi yaktı. Bu sabah Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul istikametinde meydana gelen ve 3’ü otobüs olmak üzere 7 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 10 vatandaşımız hayatını kaybetmiş 59 kişi ise yaralanmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yol açma çalışmaları devam etmektedir. Yoğun sis durumu devam etmektedir. İstanbul istikametinde trafik Anadolu Otoyolu ve D-100 Karayolundan devam etmektedir" açıklamasını yaptı.

Kuzey Marmara Otoyolunda feci kaza 7 araç birbirine girdi: 10 can kaybı, 59 yaralı 2-3 metre görüş alanımız yoktu

"ÇOK SİS VARDI"

Sakarya'dan getirilen kazazedeler o anları anlattı. Kayseri'den İstanbul'a gelmek üzere dün akşam saatlerinde otobüse binen yolcular kazanın sis nedeniyle gerçekleştiğini söyledi.

Hasan Horosan, "Çok sis vardı. Görüntü yoktu. 2-3 metre görüş alanımız yoktu. O kadar sisliydi. Yolun kenarında 2-3 ceset vardı. Kafası kanayanlar vardı" dedi.

CENAZEDEN DÖNÜYORDUK

Sakarya'da, Kuzey Marmara Otoyolu'nda 10 kişinin öldüğü 61 kişinin de yaralandığı zincirleme trafik kazasından yara almadan kurtulan Osman Dursun (41), otobüste bulunduğunu belirterek kaza anlarını anlattı. Esenyurt Belediyesi'ne ait otobüsle gittikleri Giresun’un Görele ilçesindeki bir cenazeden döndükleri sırada kazayı yaşadıklarını belirten Dursun, “Sis nedeniyle kaza vardı. Bizim içinde bulunduğumuz otobüs kaza yapmadan durabildi. Şoför ile dışarıya çıktığımızda arkadan gelen bir araç bizim otobüse vurdu. Araba hızlı şekilde vurunca ileride yaralı arkadaşlar vardı onlara çarptı. Onlar öldü sanırım. Yaralılarımız var, 2 tane genç arkadaşımız öldü. Otobüste herkes uyuyordu. Ben şoförün yanında oturuyordum hemen aşağıya indik. Orada yaralılar vardı” dedi

"KENDİMDEN GEÇMİŞİM"

Yüzünde kan olan yaşlı bir kazazede ise, "Uyuduk uyandık kaza oldu" diye konuştu. Uyurken kazanın birden bire olduğunu söyleyen Senem Büyükel ise, "Nasıl olduğunu göremedik, sisliydi. Birden bire patladı. Gözüme geldi. Ne olduğunu ben bilemedim. Aşağıya indik. Sabaha karşı 04.00 civarıydı. Ben Kayseri’den geliyordum. Hiçbir şey bilmiyorum, kendimden geçmişim” diye konuştu.

Kuzey Marmara Otoyolunda feci kaza 7 araç birbirine girdi: 10 can kaybı, 59 yaralı 2-3 metre görüş alanımız yoktu

Hafif yaralı kayınvalidesini almak için otogara gelen Oğuzhan Ağar, "Saat 04.45 gibi bizi aradılar. Sisten dolayı kaza olduğunu görememişler. Şoförün sadece ayağının kırıldığını diğer yaralıların burnunda, kaşında bir açılma olduğu söyledi. Biz öyle öğrendik. Kayınvalidemin durumu iyi. En son onunla Bolu'da konuştu. Orayı geçtik sonra kaza olmuş" ifadelerini kullandı. 

Kuzey Marmara Otoyolunda feci kaza 7 araç birbirine girdi: 10 can kaybı, 59 yaralı 2-3 metre görüş alanımız yoktu

KAZANIN NEDENİ YOĞUN SİS

Yoğun sis ve görüşün az olması nedeniyle kaza meydana geldi. Bir TIR, TIR'a vuran bir taksi, akabinde bir otobüs ve bir otobüs daha. Toplamda hepsi 7 araç. Diğerleri bir kamyonet.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!