Kuzey Kore'de kuş gribi şüphesi

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Korede kuş gribi şüphesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2006 09:32

Kuzey Kore lideri Kim Jong-il'in, başkent Pyongyang'da geçen ay en az bir kişiye kuş gribi virüsü bulaştığının ortaya çıkmasından sonra önlem alınması talimatı verdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Merkezi Japonya'da bulunan ve Kuzey Kore'deki insan haklarını izleyen örgüt RENK'in başkanı Lee Young-hwa, bu bilginin doğrulanması halinde, Kuzey Kore'de insanda ilk kez kuş gribi görülmüş olacağını belirterek, bir kadının, aralık ayında bir tavukla temasından sonra kuş gribinin belirlenemeyen bir biçimine yakalanmış halde Pyongyang'daki Kızılhaç hastanesine kaldırıldığını söyledi.

Kadının akıbetinin bilinmediğini belirten Lee, geçen ay Pyongyang'ın 3 farklı yerinde tavuk ve başka kuşların kuş gribine yakalandığı bilgisini aktardı ve “Elimizdeki bilgilere göre, Kim Jong-il, yılbaşında parti ve hükümet organlarına kuş gribini önlemek ve denetlemek için alınacak önlemleri belirlemek amacıyla bir talimat yayımlamış” dedi.
Kore kökenli bir ekonomi profesörü olan Lee, şu anda insandan insana kuş gribi geçtiğine ilişkin bilgi bulunmadığını da kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!