Kuzey Ege’de mayın tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Ege’de mayın tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2008 11:52

ÇANAKKALE’de ve Kuzey Ege denizinde fiili mayın savaşının yapılacağı NUSRET (Turkısh Mınex- 2008) tatbikatı başlatıldı.

TCG Cezayirli Hasan Paşa Gemisi'nden komuta edilecek ve 30 Ekim- 8 Kasım tarihleri arasında yapılacak tatbikat için Yunanistan, Romanya, İngiltere ve Daimi NATO Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu- 2’ye ait savaş gemileri bölgeye ulaştı.

Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Subay Orduevi Toplantı Salonu'nda bugün saat 10.00’da, Erdek Mayın Filosu Komutanı Tümamiral Cem Gürdeniz, Alman Deniz Kuvvetleri'nden Komodor Deniz Yarbay Eik Tammen, tatbikata katılacak gemilerin komutanları bir araya geldi. Tümamiral Cem Gürdeniz, “Tatbikata 8 savaş gemisi katılacak. Tatbikatın en büyük özelliği, NATO’nun, mayın karşı tedbirleri harekatındaki birlikteliğini ve dayanışmasını gösterecek olması. Bir başka özellik de farklı ülkelerin denizcilerinin bir araya gelerek ülkelerarası yakınlaşmayı katkı sağlayacak oluşudur” dedi. Komodor Yarbay Tammen ise şunları söyledi:

“Biz burada NATO’nun mayın karşı tedbirleri harekat yeteneğini artıracak tatbikat fırsatı bulduk. Özellikle değişik ülkelere ait denizcilerin birlikte görev yapıyor olması, NATO’nun bu konudaki yeteneklerini geliştirme açısından önemli fırsat olacak.”

Deniz Kıdemli Binbaşı Ramazan Kesgin de tatbikatta 6 mayın komuta gemisi, 1 mayın dökücü, 1 karakol, 1 mayın toplama, 1 kurtarma gemisi, Daimi NATO Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu- 2’ye ait savaş gemileri, bir helikopter, C- 130 mayın döküm uçağı, İngiliz ve Türk SAS timleri, mayın harbi dalgıçlarının görev alacağını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!