Kuvayi Milliye Sivas'ta alkışlandı

Güncelleme Tarihi:

Kuvayi Milliye Sivasta alkışlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Devlet Tiyatrosu, 67 kişilik zengin kardosuyla geldiği Sivas'ta, Kuvayi Milliye oyununu Ya İstiklal Ya Ölüm parolasıyla sahneledi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde 2 matine halinde izlenime sunulan oyunun yönetmenliğini Ergin Orbey, yardımcılığını da Zekai Müftüoğlu yaptı. Kostüm tasarımı Gülhan Kırçova, ışık tasarımı Ersen Tunççekiç, müziği Can Atilla koreografiyi de Binnaz Dorkip Aydan üstlendi.

Nazım Hikmet'in yazdığı oyunda Haluk Kurtoğlu, Engin Şenkan, Deniz Gökçer, Adnan Biricik, Ali Düşenkalkar, Arsen Gürzap, Cevdet Arıcılar, Levent Özdilek, Metin Belgin, Serpil Tamur, Tijen Par, Uğur Polat ve çok sayıda dansçı rol aldı.

Yönetmen Ergin Orbey, izleyicileri ve Sivas Devlet Tiyatrosu'nun salonunu çok beğendiğini belirterek, ‘‘Ankara ve İstanbul'da dahi böyle bir salon yok. Türkiye'nin en olanaklı, en donanımlı, ölçülere en uygun salonu Sivas ve Van'da... Sivas'a başka oyunlar ile tekrar geleceğiz’’ dedi.

Büyük Önder Mustafa Kemal AtatürkKerim Afşar'ın seslendirdiği oyunda, TBMM'nin açılışından önce ulusal güçlerin örgütlenerek kurdukları direniş cepheleri ve İstanbul'dan Anadolu'ya silah gönderen yurtseverlerin eylemleriyle Sivas, Erzurum ve Amasya kongreleri anlatıldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!