Kutlamıyoruz bayram neyimize

Güncelleme Tarihi:

Kutlamıyoruz bayram neyimize
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2013 01:59

Balyoz davasında ceza alan askerlerin yakınlarının oluşturduğu Vardiya Bizde Platformu’nun ‘Sessiz Çığlık’ eylemine katılanlar, “Hak yerini bulduğu gün biz bayramımızı kutlayacağız. Bu bayramı buruk yaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Meydanı’ndaki Demokrasi Parkı’nda yapılan basın açıklamasını Ergenekon Davası’nda 8 yıl 9 ay hapse mahkum edilen İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi emekli Binbaşı Zafer Şen okudu. Kendi ülkesinde tutsak edilmiş yurtsever aydınların yakınları olarak bayramları yaşayamadıklarını belirten Zafer Şen, “Artık sadece bayramı değil, herhangi bir günümüzü bile huzur içinde geçiremez olduk. Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı’nın ve Türk askerinin terörist sayılması, yargı ve siyasi tarihimize vurulan kara bir lekedir. Silivri yargısının kararları kamuoyu vicdanında yok hükmündedir. Yargıya olan güvenin tazelenmesi için Yargıtay son şanstır. Adalet yerine gelinceye kadar Vardiya Bizde Platformu olarak mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

BURUK GEÇİRİYORUZ

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz’un eşi Lütfiye Yavuz, Çarşamba günü bayram ziyareti için Silivri Cezaevi’ne gittiklerini belirterek, “Çok iyiler, hepsinin moralleri çok iyi. Tabii bizim bayramımız eşlerimizin çıktığı gün olacak. Biz şu anda bayram falan kutlamıyoruz. Bayram bizim neyimize? Eşim görüşmemizde Ergenekon kararların çok ağır olduğunu, çok canlarını sıktığını belirtti” dedi. Emekli Tümamiral Deniz Kutluk’un eşi İrem Kutluk ise “Moralleri gayet yerinde. Ellerindeki imkanlarla sporlarını yapmaya çalışıyorlar. Biz 2,5 senedir Silivri Cezaevinde’yiz. Haklı bir mücadelenin içindeyiz. Bu süreç bitecek. Herkesin bayramını kutluyorlar. Eski bayramımızla şu andaki bayramımız arasında çok büyük fark var. Eskiden ne olursa olsun bayramlarda bir araya gelirdik. Şu anda bayramlarımızı buruk geçiriyoruz. Geçen gün Ergenekon davasında verilen karara eşim çok üzüldü. Silah arkadaşlarının bu kadar yüksek cezalar alması onu derinden yaraladı” diye konuştu.

EMEKLİLİK PASTASI

Emekli Orgeneral Bilgin Balanlı’nın kızı Burcu Balanlı, ailecek arife günü babalarıyla bayramlaşmaya gittiklerini söyleyerek, “Bu sene babam 30 Ağustos’ta emekli olduğu için emeklilik pastasını kestik. Eskiden bayramları ailece kutlardık. Bu bayramı da cezaevinde birlikte kutladık. Ancak kapıdan babamıza el sallayarak ayrıldık. Bu bayram ne bizim için de onlar için bayram değil. Bizim bayramımız hak yerini bulunca olacak. Babam Balyoz gibi Ergenekon’un da sonuçlarının hakta ve hukukta adil bir yargılama olmadığı için hiçbir meşruiyeti olmadığını söyledi” dedi.

Korku kalmadı

Haberin Devamı

KOCAELİ’nin Gölcük ilçesinin Değirmendere Atatürk Anıtı önündeki ‘Sessiz Çığlık’ buluşmasında yapılan açıklamada ise ülkenin bölünme tehdidi altında bulunduğu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölücü tehditlerle mücadelesinin engellendiği ileri sürüldü. Burada konuşan Serpil İrençin, insanların bir zamanlar kendilerine destek vermeye korktuğunu, ancak artık kimsenin korkusunun kalmadığını da belirterek, “İlk başta konuşurken ‘Aman konuşmayalım, bizi de alırlar’ deniyordu. Şimdi artık ‘Alırsalar alsınlar’ diyorlar. Artık kimsenin korkusu kalmadı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!