Kutan: Türkiye borç batağında

Güncelleme Tarihi:

Kutan: Türkiye borç batağında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2008 14:36

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, “Türkiye içinde bulunduğu bu duruma layık değil” dedi.Recai Kutan, Kaplan Düğün Salonu'nda partisinin Diyarbakır 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin borç batağına saplandığını ve her hafta vatandaşın cebinden 1 milyar dolar paranın faize gittiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Ekonomi ve dış ilişkilerde izlenen politikaların Türkiye'yi hak etmediği bir duruma düşürdüğünü belirten Kutan, “Türkiye, içinde bulunduğu bu duruma layık değil. Mutlaka bundan kurtulmalıdır. Fırsat önümüzdeki mahalli seçimlerdir” dedi.

İktidarlarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için kaynakları seferber ettiklerini ifade eden Kutan, “Diyarbakır'da kurduğumuz Temsan, Ergani Çimento ve Sümerbank gibi kuruluşlar, milli görüş gidince çöktü. Bölge illerindeki Et ve Balık Kurumları ise satıldı. GAP konusunda projeler hazırladık, üzerinden 40 yıl geçmesine rağmen henüz yarısı bile yapılmadı” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatipoğlu da bugün AK Parti'de yer alan bazı kişilerin Fazilet Partisi'ne kapatma davası açıldığında (Erbakan parti kapattırıyor. Hoca'nın kafasıyla bu işler yürümüyor) dediklerini belirterek, “AK Parti'ye kapatma davası açıldığında ise toplanıp karşı çıkan ilk parti SP oldu. Onlar ne yapmıştı biz ne yaptık” dedi.

Haberin Devamı

Devam eden kongrede, il başkanlığına Fesih Bozan tek aday olarak katılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!