Kutan: Seçimden dönüş yok

Güncelleme Tarihi:

Kutan: Seçimden dönüş yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

FP Genel Başkanı Recai Kutan, partisinin protestocu milletvekillerine sıcak baktığı ve genel seçimin ertelenmesine kapıyı araladığı yolundaki değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Dün bir açıklama yapan Kutan, ‘‘Biz böyle bir girişimin içinde yokuz. Genel seçimin ertelenmesine karşıyız. Geri dönüş söz konusu olamaz’’ dedi.

Kutan, önceki günkü sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, şunları söyledi: ‘‘Biz, protestocu milletvekillerine destek vermiyoruz. İmza toplama kampanyasına katılmayacağız. Ayrıca, Meclis'in toplantısının açılması için 184 kişinin katılması gerekiyor. Biz bu 184 kişinin içinde de yer almayacağız. Ancak, protestocular girişimlerinde başarılı olur ve Meclis'i çalıştırmaya başlarlarsa o takdirde bizim de o çalışma içinde yer almamız kaçınılmaz hale gelir. Ama bunu genel seçimi erteletmek için hiçbir şekilde kullanmayız. Bu eğilimlere de karşı çıkarız.’’

Kutan, bir soru üzerine, imza toplayan milletvekillerinin FP'ye bir başvuruda bulunmadıklarını da belirti. Kutan, protestocuların Prof.Dr. Necmettin Erbakan ile yaptıkları görüşme konusunda ise ‘‘O konuda bizim bir bilgimiz yok’’ diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!