Kutan: Seçim sonucuna razı olacak mısınız?

Güncelleme Tarihi:

Kutan: Seçim sonucuna razı olacak mısınız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

FP Genel Başkanı Recai Kutan, bir an önce seçim yapılması gerektiğini yinelerken, ‘‘Asıl önemli olan seçim sonucuna razı olmaktır. Sonuca razı olacak mısınız? Eğer razı olmayacaksınız, seçimi niye yapacaksınız?’’ dedi.

Kutan dün FP grubunda, cumhuriyete yönelik öncelikli tehdidin yolsuzluk, hırsızlık, soygun ve talan olduğunu bildirdi. Kutan, kimsenin cumhuriyet, laiklik gibi kavramları, yolsuzluk ve talanın kamuflajı gibi kullanmamasını istedi. Kutan, ülkenin bir yıldır irtica tehdidiyle yatıp-kalktığını, bu gerekçeyle hürriyetlerin kısılıp, dayatmaların yapıldığını öne sürdü. Kutan buna karşılık ülkedeki tutuklu ve hükümlülerin sadece yüzde 5'inin irticayla ilgili olduğunu savundu.

RÜŞVETSİZ SELAM YOK

Türkiye'nin, bu hükümet döneminde en büyük soygun döneminin yaşadığını iddia eden Kutan, hayat pahalılığı ve enflasyon nedeninin de yolsuzluk ve israf olduğunu vurguladı. Fuzuli'nin dediği gibi ‘Rüşvetsiz selam bile alınmadığını’ anımsatan Kutan, ‘‘Laik cumhuriyete öncelikli tehdit soygun ve talan düzenidir. Bunları ne zaman gündeme aldınız ? Yaptıkları toplantılarda yolsuzluk ve talanla ilgili bir madde gördünüz mü?’’ dedi.

Suriye, Cezayir gibi ülkelerin cumhuriyet, İngiltere, İspanya, Belçika'ının krallık olduğuna dikkati çeken Kutan, ‘‘Onlar krallıkları demokratikleştirdiler. Biz cumhuriyeti demokratikleştiremedik’’ iddiasını ortaya attı. Başkanlık sistemi önerisine de karşı çıkan Kutan, istikrarın sistemi değiştirerek değil, rejimi iyi işleterek sağlanabileceğini vurguladı. FP lideri bu ülkede toplumun giyeceği tek elbisenin ‘Demokrasi elbisesi’ olduğunu savundu. Kutan, vergi kanunu tasarısının tehdit, baskı ve zulüm getirdiğini söyledi. Kutan, üç Türk subayının, Yunanistan'a taarruz planlarını sızdırdığı iddialarını hatırlatarak, Türkiye'deki eğitim sisteminin yeteri kadar vatanperverlik duygularını aşılamadığını iddia etti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!