Kutan: MHP, idamı istismar ediyor

Güncelleme Tarihi:

Kutan: MHP, idamı istismar ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2002 15:25

SP Genel Başkanı Recai Kutan, MHP'yi, ''idam konusunu bir yönüyle siyasi malzeme olarak kullanma eğiliminde'' olmakla suçladı.

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler'in, makamında ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kutan, bir gazetecinin, Başbakan yardımıcıs Develt Bahçeli'nin açıklamalarını hatırlatması üzerine, şu değerlendirmeyi yaptı:

''MHP'nin idam konusundaki tutumu şöyle; Diyorlar ki, gerekirse muhalefetle işbirliği yapsınlar ve böyle bir yasayı çıkarsınlar. Biz bunu koalisyon meselesi haline getirmeyiz.

Onun üzerine dedik ki, millete gideriz, efendim biz idamın kaldırılmasına karşıydık, muhalefet ettik ama onlar çıkardılar. Halbuki idam meselesi ve buna benzer meseleler siyaset konusu olmaması icap eden meselelerdir. Ancak, şu ana kadar ki MHP'nin tutumu bunu biryönüyle siyasi malzeme olarak kullanma eğilimindedir. Biz bu görüşümüzü Cumhurbaşkanı'nın yapacağı zirvede gündeme getireceğiz. Diyeceğiz ki, (bir bakalım hükümet ortakları ne diyorlar. Bu mesele bir siyasi istismar konusu yapılacak mı yapılmayacak mı? Bunu bir görelim) diyeceğiz.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!