Kutan: Kapatma için delil yok

Güncelleme Tarihi:

Kutan: Kapatma için delil yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2000 00:00

FP Genel Başkanı Recai Kutan, FP'nin kapatılması için ortada ciddi delillerin olmadığını savundu ve ''Kapatılırsa ne olacağını bu büyük davanın mensupları tayin eder, şu veya bu değil'' dedi. Kutan, parti kadrolarına da "doğmamış bebeğe don biçmeyin" mesajı gönderdi.

Kutan, parti genel merkezinde görevdeki gazetecilerle bayramlaştı ve soruları yanıtladı. Gazetecilerin isteğini kıramayan Kutan, kendisine söylenen kimi isimlerin ilk anda kendisine ne çağrıştırdığını da söyledi. Kutan, "Erbakan denilince aklıma motor geliyor. Vural Savaş'ı ise ne siz sorun ne ben söyleyeyim" dedi. Kutan'a göre Rahşan Ecevit ise 'vefalı eş'e iyi bir örnek.

Partinin kapatılabilmesi için ortada ''ciddi delillerin'' bulunmadığını savunan Kutan, partisinin Anayasa çerçevesinde faaliyet gösterdiğini kaydetti. Kendilerinin, halkı sıkıntıya sokan bazı konuları gündeme getirdiğini, bunların da davaya delil olarak sunulduğunu anlatan Kutan, şöyle konuştu:

''Örneğin, Türkiye'de başörtüsü bir sorun olmamalıdır. (Devlet-millet kaynaşması isteniyorsa, başörtüsü zulmü kalksın). Biz bunu söylemişiz. Ben Kayseri'de bir mitingde bunu ifade etmişim. Bu, özgürlükçü bir söylemdir.

"Doğmamış çocuğa don biçmeyin"

Onun için FP, kesin kapatılmayacaktır. Herkesin hesabını buna göre yapması lazımdır. Bu parti içinde, hiçbir parti içinde görülmeyecek kadar demokratik bir tatbikat vardır. Anadolu'da bir söz vardır; (doğmamış çocuğa don biçilmez) diye...

Yahu, parti kapatılacak değil. (Böyle yapacağım, şöyle yapacağım).... Bu anlayışı dile getirmek partiye zarar verir. Bu anlayışı onaylamamız mümkün değil. FP, 6 milyon civarında oy aldı. Dolayısıyla kararı, aziz milletimiz verecektir. Dolayısıyla kimse kendisine bazı kabiliyetler vehmetmesin. Ben bu partinin genel başkanıyım. Ben, bu camiaya hizmet ettiğim sürece değer kazanırım.

Parti kapatılırsa, ne olacağını bu büyük davanın mensupları tayin eder, şu veya bu değil... Kapanmazsa, birileri olağanüstü kongreye gidileceğini söylüyor. Bu demokratik bir istektir, saygı duyarız. Ancak bunların dışındaki anlayışlar partiye zarar verir.''

Kutan, bir soru üzerine, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i parti disiplin kuruluna vermelerinin söz konusu olmadığını, ancak kendisine ''gerekli ikazların'' yapıldığını bildirdi.

Erbakan, motoru çağrıştırdı

Sohpet havasında geçen görüşmede Kutan, daha sonra gazetecilerin söylediği bazı isimlerin ilk anda kendisine neyi çağrıştırdığını söyledi.

''Erbakan'' denilince, aklına çok şey geldiğini dile getiren Kutan, ''teknik üniversitede hocamızdı, (Erbakan) denilince, motor aklıma geliyor. Sonra lider aklıma geliyor'' dedi.

''Abdullah Gül'ün ne çağrıştırdığı sorusunu yanıtlarken de Kutan, Gül'ün yıllar önce Kayseri'den senatör adayı olduğunda seçim kampanyasında çalıştığını belirterek, o günleri anımsadığını söyledi.

Kutan, ''Rahşan Ecevit'' için de ''vefalı bir eş, Bülent Ecevit'in en büyük destekçisi'' nitelemesinde bulundu.

FP Genel Başkanı Kutan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş ve Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel isimlerinin ne ifade ettiğini soran bir gazeteciye, ''Ne sen sor, ne de ben söyleyeyim'' karşılığını verdi.

Eşi Mebrure Kutan'ın sorulması üzerine de FP Lideri Kutan, kendisinin yıllarca yoğun çalışma temposu sergilediğini, ancak eşinin bu durum karşısında sabır gösterdiğini söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!