Kuşlar göç etmez oldu

Güncelleme Tarihi:

Kuşlar göç etmez oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2001 00:00


Haberin Devamı

Kış mevsiminin Türkiye'nin kuzeyindeki ülkelerde de mevsim normallerine göre ılık geçmesi, ördek ve kaz türü kuşların Anadolu'ya göçünü engelledi.

Kayseri Avcılar Derneği Başkan Yardımcısı Abdullah İpeker, her yıl kasım ayından itibaren Kuzey Avrupa ülkelerinden ördek ve kaz türü kuşların daha ılıman olan Türkiye'ye göç ettiğini bildirdi. Bu yıl kış mevsiminin mevsim normallerine göre ılık geçtiğini belirten İpeker, ördek ve kazların iklimden etkilenerek göç etmediklerini söyledi. İpeker, göçün durması nedeniyle kış mevsiminin gözde av hayvanlarından ördek ve kaz bulmakta sıkıntı çektiklerini ifade ederek ‘‘Ördek ve kaz türlerinin avı 28 Şubat’a kadar serbest. Son avlanma gününe bir aydan az bir zaman kalmasına rağmen, halen bu kuşlara rastlayamadık’’ dedi.

İpeker, yeşil ördek, gelin ördeği, suna ördeği, elmabaş, dalağan, kirik gibi ördek ve kaz türlerinin kuzeyden güneye inerken, Kayseri'nin İncesu ilçesi’ndeki tuz gölüne mutlaka uğradıklarını ifade ederek ‘‘Kış neredeyse bitiyor. Bu sezon ne bu gölün çevresinde ne de diğer sulak alanlarda ördek ve kaz gördük. Bir süre umutla ava giden avcılarımız, artık ava çıkmıyorlar. Hepimiz umutla gerçek anlamda kışı yaşayacağımız günleri bekliyoruz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!