Kuş gribine erken teşhis hayatlarını kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Kuş gribine erken teşhis hayatlarını kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2006 17:19

Kastamonu'da, aileleri tarafından kuş gribi şüphesiyle götürüldükleri hastanede, virüs taşıdıkları belirlenerek tedavi altına alınan 4 yaşındaki Ufuk Can Kurt ile 5 yaşındaki Uğur Can Kurt, zamanında müdahaleyle sağlıklarına kavuştu.

Merkez İlçe'ye bağlı Yürekveren Köyü'nde oturan Ufuk Can ile Uğur Can Kurt, evlerinin alt katındaki ahırda buldukları güvercin leşiyle oynadıklarını ailelerine anlattı. Kuş gribiyle ilgili haberler üzerine şüphelenen Uğur Can Kurt’un babası Nurettin Kurt (35), her iki çocuğu da aynı gün Dr. Münif İslamoğlu Kastamonu Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Şüphe üzerine, Ankara Keçiören Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen her iki çocukta da kuş gribi virüsüne rastlandı. Yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan çocuklar, iki hafta sonra iyileşerek taburcu oldu.
Önceki gün taburcu edilen ve eve dönmenin mutluluğunu yaşayan iki amca çocuğu bol bol oyun oynadı.

İki katlı evde üç aile olarak 9 kişi yaşadıklarını belirten iki çocuk babası Nurettin Kurt, ölü güvercinle oyun oynadıklarını söyleyen oğlu Uğur Can Kurt ile yeğeni Ufuk Can Kurt’u apar topar hastaneye götürdüğünü belirterek, “Doktorlar, ‘çocukları hastaneye erkenden getirdiğiniz iyi olmuş. Bu tür vakalar geç bırakılmaya gelmez. Erken tedavi sonucu çocuklar sağlına kavuştu’ diyerek beni tebrik ettiler” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!