Kuş gribi şüphesiyle ölüm

Güncelleme Tarihi:

Kuş gribi şüphesiyle ölüm
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2006 14:47

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nden kuş gribi şüphesiyle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilen 4 yaşındaki Şahide Yetiştiren yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Ölüm nedenini belirlemek için Şahide Yetiştiren'den alınan numuneler Ankara'ya gönderildi. Şahide'nin kesin ölüm nedeni Ankara'da yapılacak test sonucu belirlenecek. Test sonuçları pozitif çıkarsa, Türkiye'de kuş gribinden hayatını kaybedenlerin sayısı dörde yükselecek.

 

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne dün Çınar İlçesi'ne bağlı Yukarı Ortaviran Köyü'nden getirilen ve ‘kuş gribi’ şüphesiyle yoğun bakımda tedavi altına alınan 4 yaşındaki Şahide Yetiştiren hayatını kaybetti.

 

Hastaneye yatırıldıktan sonra solunum cihazına bağlanan Yetiştiren’in nefes almakta zorluk çektiği, öksürdüğü ve ateşinin yüksek olduğu belirtildi.

 

Haberin Devamı

Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eralp Arıkan, “Şahide Yetiştiren’den alınan numunenin sonucu gelene kadar, ölüm nedeni hakkında net bir şey söylenemeyeceğini, her şüpheyle gelen vakanın yatırılıp tedavisinin yapıldığını söyledi

 

ŞAHİDE KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ

 

Çocuğunun cenazesini bu sabah saatlerinde Tıp Fakültesi morgundan alan babası Abdulhamit Yetiştiren, Çınar İlçesi'ne bağlı Yukarı Ortaviran Köyü'ne götürdü. Hiç bir önlem alınmadan evde yıkanan cenaze, köy mezarlığında köylülerin duaları arasında toprağa verildi. Abdulhamit Yetiştiren, şöyle konuştu:

 

“Çocuğum dün akşam saatlerinde nefes alamıyordu. Daha önce de zatürree geçirmişti. Hemen Devlet Hastanesi'ne götürdük. Burada 2 saat sıra bekledikten sonra çocuğumu muayene eden doktor, hemen Dicle Üniversitesi'ne sevk etti. Üniversitede çocuğum solunum cihazına bağlanarak yoğun bakıma alındı. Bu sabah saatlerinde de vefat etti. Doktorlardan, çocuğumun kuş gribinden ölüp ölmediğini bilmek için, alınan numune sonuçlarının bana da bildirilmesini istedim.”

 

Haberin Devamı

KÖYLÜLER TEDİRGİN

 

Şahide Yetiştiren’in toprağa verilişi sırasında köye gelen jandarma ekipleri, köyde telef olan hayvan bulunup bulunmadığını araştırdı. Yetiştiren’in kimlik bilgisi ile babasının görüşlerini alan jandarma, diğer köylülerle de görüştü.

Köylüler köyün yanında bulunan gölete kanatlı yaban hayvanların çok sık geldiğini belirterek, hastalığın buradan köydeki hayvanlara bulaşmış olabileceğini söylediler

Köylüler, kuş gribi tehlikesine karşı önlem alınmasını da istedi.

 

KESİNLEŞEN VAKALAR

 

Kuş gribi şüphesiyle Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde onlarca kişi tedavi görürken, kuş gribi tanısı kesinleşen hasta sayısı dün itibariyle 18 oldu.
 
Bu kişilerden 3'ü hayatını kaybetti, 2'si de tedavilerinin ardından taburcu edildi. Hala 13 kişi çeşitli hastanelerde tedavi görüyor.

 

Haberin Devamı

Son olarak Diyarbakır'da tedavi gören ve Siirt'in Baykan ilçesinden getirilen altı yaşındaki Serpil Baysal ile Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde oturan dört yaşındaki Selami Baş'ın test sonuçları pozitif çıktı. Tavukla temas öyküsü bulunan bu kişilerin sağlık durumunun 'stabil' seyrettiği belirtildi.

 

AYNI AİLEDEN 3 ÇOCUK ÖLMÜŞTÜ

 

Dünyada Güneydoğu Asya'dan kuş gribinden ilk ölüm Türkiye'de görülmüştü.

Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nden kuş gribi hastalığı nedeniyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesbi Tıp Fakültesi'ne sevk edilen Koçğiyit ailesinin üç çocuğu Muhammet Ali, Fatma ve Hülya Koçyiğit bu hastalığa yenik düşmüştü. 

 

AĞRI DOĞUBAYAZIT'TA YİNE ŞÜPHE

Haberin Devamı

Bu arada Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ne bağlı Suluçam Köyü'nden kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 4 kişi, gözlem altına alındı.

lçeye bağlı Suluçam Köyü'nde oturan Özcan ailesinden Yavuz (3) ve Volkan (2) ile Kenç ailesinden Azat (8) ve
Murat (2) kardeşler, yüksek ateş ve mide bulantısı şikayetiyle Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Doktorlar, acil serviste ilk müdahalesi yapılan hastaların kuş gribi olup olmadıklarının belirlenmesi için tahlil yaptı.
Tahlil sonucu, hastalardan birinde hepatit B virüsü, diğer hastalarda ise gribal enfeksiyona bağlı yüksek ateş olduğu belirlendi.

Doktorlar, sağlık durumlarında düzelme oluncaya kadar hastaların gözlem altında tutulacağını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!