Kuş gribi önlemleri

Güncelleme Tarihi:

Kuş gribi önlemleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2005 13:27

Balıkesir'in Manyas İlçesi'ne bağlı Kızıksa Beldesi'nde tespit edilen kuş gribi vakasının ardından, birçok ilde çeşitli önlemler alınıyor.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, AA muhabirine, salgın bir hastalık olan kuş gribi nedeniyle herkesin dikkatli olması gerektiğini belirterek, “Avcılar yaban kuşlarından uzak durmalı” dedi.
Kuş gribinin tehlikeli bir hastalık olduğunu ifade eden Şenköylü, ”Kuş gribi taşıyıcıları arasında yaban ördekleri, sülünler ve diğer kanatlı türler olabilir. Bu nedenle avcılarımız bu hayvanları avlayarak evlerine getirmesinler” diye konuştu.

ADAPAZARI

Adapazarı'nda kuş gribine karşı alınan tedbirler kapsamında güvercin satışı yapmak isteyenlere zabıta tarafından izin verilmiyor.

Adapazarı Merkez Belediyesi zabıta ekipleri, Şeker Mahallesi'ndeki Ünal Ozan Caddesi'nde her pazar kurulan kuş pazarında tezgah kurulmasına izin vermedi. Ekipler sabah saatlerinde pazara giderek, güvercin satmak için tezgah kurmak isteyenleri uyardı. Görevliler, valilik tarafından açıkta kuş satışının yasaklandığı yönünde uyarılarda bulundu.
Güvercin satıcıları ise tezgahlarını toplayarak pazar yerinden ayrıldılar.

ERZURUM

Erzurum Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürü Ufuk Dinler, AA muhabirine, Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde görülen tavuk ölümlerinin ardından yaptıkları incelemede, ilk bulguların kuş gribini andırmadığını söyledi.
Bornova Veteriner Araştırma Enstitüsü'ne de numune gönderildiğini ifade eden Dinler, kesin sonuçların 5-6 gün içinde belli olacağını kaydetti.




12:58 16/10/05
"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!