Kuryenin güzergáhı silah çetesini çökertti

Güncelleme Tarihi:

Kuryenin güzergáhı silah çetesini çökertti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2008 00:00

Silah kaçakçılığı, sahte para ve sahte kimlik işi yapan çete, beş ay önce Rize’den İstanbul’a kargoyla bir tabanca gönderdi.

Kargo kuryesi, dağıtım listesinin başına, dağıtım güzergáhına yakın olan Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü aldı. Kurye, içerisinde dağıtılacak paketler olan çantayla emniyete geldi. Çanta, X-Ray’den geçirilirken bir paketin içindeki el yapımı tabanca bilgisayar ekranına yansıdı. Paketin, Mardin’den Fatih Akdeniz Caddesi’ndeki bir adrese teslim edilmesi için kargoya verildiği belirlendi. Paketin üzerindeki isimler telefon takibine alındı. İstanbul’a, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden silah getiren Baki Güler’in elebaşısı olduğu çeteye ulaşıldı. Güler’in, Bağcılar’da işlettiği Diyar21 adlı kahvehanede kaçakçılığı organize ettiği saptandı.

Güler’in Fatih, Küçükçekmece, Esenler, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa, İkitelli ve Bağcılar’da bölge sorumlulukları verdiği adamları aracılığıyla silahları 400 ile 8 bin YTL arasında piyasaya sürdüğü belirlendi. Karadeniz’den gelen silahlar çay ve fındık içerisine zulalanırken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden getirilen silahlar sucuk ve peynir içerisine zulalanıyordu. Dinlemeye takılmamak için telefonda Kürtçe ve Arapça konuşan çetenin, Glock’a lastik, kurusıkı tabancaya bisiklet, silaha araba, şarjöre jant ve yerli silaha rakı diyerek şifreli konuşmayı da ihmal etmedikleri belirlendi.

Fatih, Küçükçekmece, Esenler, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa, İkitelli ve Bağcılar’daki adreslere eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Elebaşı Baki Güler, Medeni Yıldız, Mehmet Veske, Nihat İliman, Mustafa Uçar, Hasan Demir, Ömer Dede ve Ali Afet’in de aralarında bulunduğu 14 kişi yakalandı. Operasyon sırasında polise ateş açarak kaçmaya çalışan çete üyesi Hasan Gül, Bağcılar’da bacağından vurularak yakalandı. Gül’ünh elindeki poşetten dört tabanca çıktı. Adreslerde yapılan aramalarda ise 28 tabanca ele geçti. Emniyetteki sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen 14 kişiden 11’i tutuklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!