Kurye Dilek'e yurtdışı yasak

Güncelleme Tarihi:

Kurye Dileke yurtdışı yasak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2000 00:00


Haberin Devamı

Atatürk Havalimanı'nda, uyuşturucu parası olduğu öne sürülen yüklü miktarda dövizle yakalanan kurye Dilek Örnek'in de aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi. Dilek Örnek'in yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması talebi mahkemece reddedildi.

İstanbul 4 No'lu DGM'deki duruşmaya, tutuklu sanık Ercan Doğan ile davanın tutuksuz yargılanan sanığı Dilek Örnek katıldı. Davanın diğer sanıkları ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, davanın gıyabi tutuklu sanığı Lokman Ghoudsi Mahbood Alaam'ın, ''Matador Operasyonu'' kapsamında İspanyol polisince Madrid'de uyuşturucuyla yakalandığı ve halen Madrid Sotedenreal Cezaevi'nde tutuklu olduğunun belirtildiği kaydedildi.

Duruşmada söz alan Ercan Doğan'ın avukatı, müvekkilinin tahliyesini istedi.

Davanın 4. yılı tamamladığını belirten Dilek Örnek'in avukatı da bu süre içerisinde yurtdışına çıkış yasağı nedeniyle müvekkilinin ailesiyle görüşemediğini kaydederek, bu yasağın kaldırılmasını talep etti.

Sanık avukatlarının istemlerini reddeden mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Susurluk bağlantısı

İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Atatürk Havalimanı'nda büyük miktarda dövizle yakalanan kurye Dilek Örnek, teyzesinin resmi nikahsız yaşadığı eşi Ercan Doğan, kara paranın aklandığı Azer Döviz Bürosu'nun ortağı Youssef Gharachehdaghi ve Susurluk davası kapsamında da yargılanan özel timci polis memuru Ayhan Akça'nın, ''Teşekkül oluşturarak yurtdışına eroin ihraç etmek'' suçundan 5 ile 10'ar yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Gıyabi tutuklu olarak aranırken yakalanan Vahdettin Seylan, Mehmet ve Abdüllatif Alakel ile halen gıyaben aranan Lokman Ghoudsi Mahbood Alaam ve Fahrettin Alemdar hakkında düzenlenen ek iddianamede de bu sanıkların aynı suçtan dolayı aynı cezaya çarptırılmaları talep ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!