Kuruyan göllerde artış yaşandı

Güncelleme Tarihi:

Kuruyan göllerde artış yaşandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2023 07:00

İstanbul’da yaşanan kuraklıklar nedeniyle yüzde 16’lara düşen ortalama baraj doluluk oranları, kasım ayında etkili olan yağışlar sonucu artarak yüzde 33 seviyelerine çıktı.

Haberin Devamı

İstanbul’da kasım ayının son günleri itibarıyla etkili olan yağışlar, son dönemde yaşanan kuraklık sebebiyle doluluk oranları düşen barajlardaki su seviyelerini yükseltti. İSKİ verilerine göre 11 Kasım gününde en düşük ortalama doluluk oranı yaşanmış, bu ortalama yüzde 16.18 olarak ölçülmüştü. 1 Aralık 2023 itibarıyla barajlardaki ortalama doluluk oranı yüzde 33.02’ye ulaştı.

BUHARLAŞMIŞTI

Kuraklıktan yoğun şekilde etkilenen ve büyük bir kısmı buharlaşan Büyükçekmece Gölü’nün su seviyesinin de yükseldiği görüldü. İkinci Dünya Savaşı döneminde olası bir saldırıya karşı savunma amacıyla inşa edilen ve kuraklık sebebiyle buharlaşan suyun altından daha önce bir kısmı ortaya çıkan tarihi Çakmak Hattı’nın da yükselen su seviyesiyle, tekrar göl suyunun altında kaldığı gözlemlendi. Kasım ayının başında yüzde 3.76’ya kadar düşen baraj gölünün su seviyesi yüzde 16.07’ye yükseldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!