Kurumsal güvenlik seminerleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Kurumsal güvenlik seminerleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2006 00:00

Türkiye'nin öncü İnternet çözümleri şirketi Doğan Online (DOL), firmaların faaliyetlerini siber saldırılardan uzak, güvenli bir ortamda sürdürebilmelerini, karşı karşıya bulundukları olası tehdit ve riskleri anlatmayı ve bunlara karşı doğru önlemleri nasıl alacakları konusunda firmalara yol göstermeyi hedefleyen bir dizi seminer düzenliyor.

Haberin Devamı

Bu seminerler hakkında bir açıklama yapan DOL Kurumsal Hizmetler Genel Müdürü Nuray Çetinkaya, DOL bünyesindeki e-kolay.net Kurumsal tarafından başlatılan Güvenlik Seminerleri dizisinin firmalara yol gösterici nitelikte olacağını belirtti. Çetinkaya, tek bir virüsün bile bir firmanın tüm bilgisayar sistemini, dolayısıyla da çalışma zincirini çökertebildiğini vurgulayarak, DOL Kurumsal Güvenlik Seminerleri ile kurumlarda güvenlik çözümlerine ilişkin bilinç yaratılmasının hedeflendiğini söyledi.

 

19 Nisan Çarşamba günü yapılan birinci Doğan Online Kurumsal Güvenlik Semineri'ni Güvenlik Danışmanı Akın Sağbilge verdi. Hürriyet Medya Towers'daki Çetin Emeç Salonu'nda düzenlenen seminerde Sağbilge, "White Hacker'lığa İlk Adım" başlığı altında bir sunum yaptı. İnternet üzerinden saldırı düzenleyen 20-25 milyon kadar hacker olduğunun tahmin edildiğini ifade eden Sağbilge, bu nedenle İnternet'e açılan her şirket ve bireyin potansiyel bir tehdit altında olduğunu söyledi. Dünyadaki ve Türkiye'deki güvenlik pazarı eğilimlerine de değinen Sağbilge, "Güvenlik olayları nedeniyle yaşanan kayıpların kitleler tarafından daha çok duyulması, güvenlik denetimi ve saldırı tespit işlevlerinin yaygınlaşmasına sebep olmaktadır" dedi. Sağbilge, Türkiye’de 2006 yılında sınır güvenliğinde yapılan teknoloji yatırımlarında önceliğin saldırı tespit sistemleri, URL filtreleme ve token kullanımına yöneleceğini de kaydetti.

 

Haberin Devamı

“Önümüzdeki 3 yıl içerisinde şirketlerin %50’sinden fazlası saldırıya uğrayacak ve bunların %60'ı güvenlik ile ilgili karşılaştığı saldırı ve bilgi kayıplarının farkına bile varamayacak” öngörüsünde bulunan Akın Sağbilge, bilgi güvenliğinin doğru teknolojinin kullanılmasından ibaret bir konu olarak algılanmaması gerektiğini, gerçek bilgi güvenliği için doğru teknolojinin, doğru amaçla ve doğru şekilde kullanılmasının şart olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!