Kurumlar sorumluluğu birbirine yıkmamalı

Güncelleme Tarihi:

Kurumlar sorumluluğu birbirine yıkmamalı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2008 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, terör dalgası karşısında kurumların sorumluluğu birbiri üzerine yıkma gayreti içinde olduğunu belirterek, "Bu tablo hoş değil, bundan sakınmalı. Bu durum kurumları savunmaya itiyor, gerekli olan ise soruna özgüvenle yaklaşmak" dedi.

Aktütün Karakolu’na yapılan baskını askerin her yönüyle sorguladığını ifade eden Baykal, şunları söyledi:

Bazı hazırlıklar var

Yeni bir mücadele konseptine, yeni yapılanmalara ihtiyaç var; terör örgütüne katılımı önleyecek yöntemlerden, terörle mücadelenin koordinasyonuna kadar. Diplomatik, teknik, finansman, karakol inşaat biçimiyle ilgili boyutlar var. Bazı hazırlıkların varlığını da görüyoruz.

Kolektif bilinç gerek

Karakol inşaatı konusundaki tartışmada bir ödenek aktarımı sorunu var görünüyor. Her iki tarafın açıklamaları da doğrudur, derim. İstenen bütçe verilmiş, ödenek aktarımında sorun çıkmış olabilir; ama bu tartışma şık değil. Ülke, terörle mücadele ederken terör dalgasının sorumluluğunu devlet kurumlarının birbirine yıkma gayretine girmesi hiç hoş değil, bundan sakınmalı. Kolektif çalışma ve bilinç gerek.

Asker sorguluyor

Terör olaylarında maalesef çok ağır, acı kayıplar yaşanması bazen kaçınılmaz oluyor. Böyle olaylar terörle mücadele kararlılığını, iradesini zaafa uğratmamalı. Elbette yaşanan her olay, bütün boyutları, derinliği ile konunun ilgileri tarafından incelenecektir, tartışılacaktır. Silahlı kuvvetlerimizde böyle mekanizmaların etkin şekilde işletildiğinden kuşku duymuyorum. Her düzeyde ve her konuda, niçin böyle oldu, ne yanlış var, bundan sonra ne yapılmalı seçenekleri mutlaka sorgulanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!