Kurum: Bizi şantiyelerde göreceksiniz

Güncelleme Tarihi:

Kurum: Bizi şantiyelerde göreceksiniz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2024 07:00

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum dün beraberinde Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’yle Okmeydanı’nda kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi.

Haberin Devamı

Ziyaret sonrasında Kurum,“Bizi şantiyelerde göreceksiniz. Milletimizin sorunlarının çözüldüğü alanlarda göreceksiniz” dedi. Kurum şunları söyledi: “Biz afetlere hazır dirençli bir İstanbulumuz için çalışmalarımızı üç temel madde üzerinde toparlamış olduk. Birincisi İstanbul’u öncelikle afet öncesi ve afet anına hazırlayacağız.

Afet anında yapacaklarımız için 39 ilçemizde 964 mahallemizde ama toplanma alanlarıyla, ama helikopter pistleriyle, ama itfaiyenin güçlendirilmesiyle, ama arama kurtarma ekiplerimizin arttırılmasıyla milletimizi bir kere olası afetlere hazır hale getireceğiz. İkincisi ise kapsamlı bir planlama yapacağız. İstanbul’un 39 ilçesinde vatandaşlarımızla görüşerek onların rızası, onların talepleri çerçevesinde ilçelerimizi kentsel dönüşüm projeleriyle, doğru projelerle kentsel dönüşümü tüm ilçelerimize yaymış olacağız. Üçüncüsü hepinizin malumu iklim kriziyle karşı karşıyayız. Artık ülkemizde de dünyada da gördüğümüz, ki Akdeniz havzasında olan bir ülkeyiz. İklim değişikliğinin etkisini biz de her geçen gün daha fazla hisseder hale geldik. Dolayısıyla iklim krizi kaynaklı afetlerle de mücadele edeceğiz. Sellerle, taşkınlarla, yangınlarla mücadele etmek adına bir eylem planı çerçevesinde İstanbullu, İstanbul’un tüm mahalleleriyle birlikte bu afetlere karşı hazır hale gelmiş olacak.”

Haberin Devamı

İSTİKLAL ZİYARETİ

Murat Kurum daha sonra Taksim Meydanı’nda İletişim Başkanlığı’nın açtığı Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi’ni gezdi. İstiklal Caddesi’nde esnaf ziyareti yapıp sohbet eden Murat Kurum son olarak Star Wars Sergisi’ni dolaştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!