Kurultay öncesi Baykal atağı

Güncelleme Tarihi:

Kurultay öncesi Baykal atağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2008 07:00

Hafta sonu yapılacak kurultay öncesi atağa geçen CHP Lideri Baykal, muhalefetin en etkin ismi Ercan Karakaş’ı partiye davet etti ve Çanakkale Belediye Başkanlığı’nı önerdi.

Karakaş "Kayıtsız kalamam" derken, Mehmet Moğultay, Hikmet Çetin ve Gürbüz Çapan’la da görüşmeler sürüyor.

PARTİ içi muhalefette başı çekenlerden Adnan Keskin’i İş Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine atayarak şaşırtıcı bir atakta bulunan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bu hafta sonu yapılacak kurultay öncesinde de muhalefetin etkili isimlerinden Ercan Karakaş’ı saflarına çekmek için girişimde bulundu. Kurultayda Haluk Koç ve Umut Oran ile yarışacak olan Baykal, CHP’den kopan Karakaş’ı partiye davet etti. Baykal, Karakaş’a, Parti Meclisi’ne alacağı, yerel seçimlere yönelik olarak ise Çanakkale Belediye Başkan adaylığı teklifini dolaylı biçimde götürdü. Sinema sanatçısı Müjde Ar’ın eşi olan ve daha önce Kültür Bakanlığı yapan Karakaş, öncelikli olarak parti meclisi üyesi sıfatıyla CHP’ye dönmeye sıcak bakıyor.

KAYITSIZ KALINMAZ Karakaş, "Teklife kayıtsız kalınmaz. Hem kendim değerlendiririm, hem de arkadaşlarımla konuşurum. CHP’nin topluma bir açılım yapması, genişlemesi ve daha da kitleselleşmesi gerekir. Eğer CHP böyle bir açılım yaparsa böyle bir adım atılacaksa buna kayıtsız kalmamak ve bunu değerlendirmek gerekir. CHP eğer bir açılım yaparsa ve kendi çalışmasını daha demokratikleşirse neden olmasın" dedi.

GÖRÜŞME SÜRÜYOR Kulislerde, partiye dönmeleri için temasa geçilenler arasında eski bakanlar Mehmet Moğultay, Hikmet Çetin ile eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan’ın da isimleri geçiyor. Çapan, iddiaları doğrulayarak, "Görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Sandıkta güç birliği yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Kimsenin hovardalık yapmaya hakkı da olmadığına inanıyoruz" diye konuştu.

SÜRESİ DOLUYOR SHP Lideri Murat Karayalçın’ın da Baykal’ın hedefleri arasında olduğu vurgulanıyor. SHP tüzüğü gereği 7 yıllık genel başkanlık görevini önümüzdeki aylarda tamamlayacak olan ve tüzük değişikliği yoluyla görevinin uzatılmasına sıcak bakmayan Karayalçın’ın da CHP’nin gündemine girdiği belirtiliyor.

ÖYMEN-KOÇ BULUŞMASI CHP’li muhalifler, Baykal’a karşı Genel Başkan adayı sayısının teke indirilmesi için çalışma başlattı. Altan Öymen’in geçtiğimiz hafta sonu aday adaylığını açıklayan Haluk Koç ile Ankara’da görüştü. Ancak, Öymen’in yaptığı "Baykal’a karşı tek aday" teklifi sonuca bağlanamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!