Kuruçeşme’deki pislik kaldırılacak

Güncelleme Tarihi:

Kuruçeşme’deki pislik kaldırılacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Beşiktaş Belediyesi, Boğaz'da hem çevreyi hem görüntüyü kirleten Temizlik İşleri Garajı'nı iki ay içinde boşaltıp arazi sahibi olan 12 Eylül'ün Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya'ya teslim edeceğine söz verdi.

Kuruçeşme'de Beşiktaş Belediyesi'ne ait Temizlik İşleri Garajı Boğaz'da görüntü kirliliği oluşturuyor. Belediye bu alanı çöp kamyonlarının garajı olarak olarak kullanılıyor. Geniş arazide park edilmiş kamyonlarının yanısıra hurda ve beton parçaları da var.

Kamyonlardan yayılan pis kokular da cabası. Cadde tarafı duvarla kapatıldığı için pek görülmüyor, ama Boğaz'dan tekne turu ile geçenlerin manzarayı görmemeleri mümkün değil.

Yeni belediye yönetimine burasını ne yapmayı düşündüklerini sorduk. ‘‘Bizden önceki belediye burayı park ve bahçelerin hurdalığı olarak kullanıyormuş’’ dediler. ‘‘Arazi eski Hava Kuvvetleri komutanı Tahsin Şahinkaya'nın tapulu arazisi. Eski Belediye, araziyi Şahinkaya'dan kiralamış. Bir-iki ay içinde kamyon ve hurdaları oradan kaldıracağız.’’

Şahinkaya'ya teslim edilecek

Beşiktaş Belediyesi iki ay içinde boşaltacak diyor, ama bu iş uzayacağa benziyor. Önce oradaki malzemeleri ihaleye çıkarmaları gerektiğini Belediye kendisi söylüyor. Malzemelerin hangisi hurda, hangisi işe yarıyor diye de ayıklanması gerek. Bunlar için de iki aydan fazla zaman gerekebilir.

Belediye çöp kamyonlarını Hasdal'da diğer çöp kamyonlarının olduğu garaja çekecek. Araziyi hurdalıklardan da temizleyip tamamen boşalttıktan sonra 12 Eylül döneminde MGK üyesi olan emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'ya teslim edecekler.

Arazi sahibinin burayı, yapılaşma olmadan doğaya ve denize uygun olarak kullanması gerekiyor. Şayet yapılaşma olacaksa arazi Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı, ruhsatı Beşiktaş Belediyesi verecek. Ancak yapının Boğaz'da görüntü ve çevre kirliliği yapmaması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!