Kurtulan: ‘Dağdaki PKK'lılar da ülkenin vatandaşı’

Güncelleme Tarihi:

Kurtulan: ‘Dağdaki PKKlılar da ülkenin vatandaşı’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2008 16:21

ADANA'nın merkez Seyhan İlçesi’ne bağlı Küçükdikili Beldesi Belediye Başkanı DTP'linin Leyla Güven evinde DTP' Van Milletvekili Fatma Kurtulan ile PKK'lı terörist eşi Salman Kurtulan'ın evinde kayıtlı seçmen gözükmesi ile ilgili “Bugün dağda olan insanlar da, PKK'lılar da bu ülkenin vatandaşlarıdır. Bu ülkede doğdular, bu ülkenin nüfusuna kayıtlıdır” dedi.

Başkan Güven, Fatma Kurtulan'ın belediyede çalıştığı dönemde, belediyenin lojmanında kaldığını, ancak, eşinin beldeye hiç gelmediğini söyledi. Kadın Başkan, Salman Kurtulan’ın seçmen gözükmesinin doğal olduğunu savundu.

Kurtulan çiftinin kendisinin kaldığı lojmanda oturuyor gözükmesi ve seçmen kayıtlarında aynı yerde seçmen gözükmesiyle ilgili dün açıklama
İHD: Cezaevindekiler de oy kullanacaklar

KÜÇÜKDİKİLİ Belediye Başkanı Leyla Güven’in toplantısına katılan İHD Adana Şube Başkanı Ethem Açıkalın da, cezaevinde tutuklu bulunan birçok örgüt üyesinin de seçimlerde oy kullanacağını belirterek, “Buna ne diyecekler? Bunların isimleri, kütükleri var. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılmış mı, hayır. Dağda da olsa, cezaevinde de olsa Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Yarın birgün Salman Kurtulan yakalansa, cezaevine konulsa, orada oy kullanma hakkı elinden mi alınmış olacak? Hayır, hala oy kullanma hakkı var” dedi.
yapmaktan kaçınan Küçükdikili Belediye Başkanı Leyla Güven, bugün DTP İl Başkanı Zeki Karataş ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şube Başkanı Ethem Açıkalın ile birlikte parti binasında basın toplantısı yaptı. Bekar olan Başkan Güven, bir anda 6 milyon seçmenin ortaya çıkmasının herkesin kafasını karıştırdığını bunların içinden sadece PKK'lı Salman Kurtulan'ın öne çıkarıldığını söyledi. 6 milyon kişi içinde sadece Salman Kurtulan’ın neden seçmen yazıldığının, kendisiyle ve belediyeyle bağlantısının araştırılmasından yakınan

Güven, yapılan haberleri eleştirip, şunları söyledi:
“Kamu kurumu olan Küçük Dikili Belediyesi afişe ediliyor. Başkan olarak zan altında bırakılıyorum. Şunu çok iyi bilmek gerekiyor. Bugün dağda olan insanlar da, PKK'lılar da bu ülkenin vatandaşıdır ve bu ülkede doğdular. Bu ülkenin nüfusunu kayıtlıdırlar. Bu insanlar ağaç kavuğundan çıkmadılar, her birinin ailesi var, her biri bir ailenin içerisinden çekip gitti. Şimdi, bunun nedenleri değil de, sonuçlarıyla uğraştığımız zaman karşımıza böyle bir tablo çıkıyor.”

MİLLETVEKİLİNİ YALANLADI

DTP'li Başkan, partilisi Milletvekili Fatma Kurtulan’ın “Küçükdikili'de hiç oturmadım. Benim bu adresle herhangi bir bağlantım yok. Sözü edilen yerde de hiçbir akrabam yok” açıklamasının aksi bilgi verdi.

Güven, Milletvekili Kurtulan'la 2005-2007 yılları arasında belediyede birlikte çalıştığını ve aynı belediye lojmanını paylaştığını açıklayarak, şöyle konuştu:

“Leyla hanım ile yıllardır aynı siyasi partide mücadele verdik. Küçük Dikili Belediyesi'nde çalışırken, belediyenin lojmanı olan evde, yıllarca beraber oturduk. Ancak, Fatma hanımın eşi hiçbir zaman Adana'da, Küçükdikili Belediye lojmanında oturmadı. Böyle bir şey söz konusu değil. Kaldı ki, resmi açıklamalar da, Salman Kurtulan'ın Kandil'de ya da dağda olduğunu gösteriyor. Böyle olmasına rağmen bugün belediye lojmanı afişe edilerek, ‘İşte bu kişi burada oturuyormuş’ gibi bir yaklaşımı son derece yanlış yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Sonuçta biz de, bu 6 milyon seçmenin nereden çıktığının araştırılmasını istiyoruz. Bugün Adana’da bir evde 79 insan çıktıysa, ölülerin seçmen olarak yazıldığı görülüyorsa bu yaşanan Salman Kurtulan olayının da çok farklı değerlendirilmemesi gerekir. O insan hiçbir zaman Küçükdikili Beldesi’ne de, lojmanına da gelmemiştir, orada yaşamamıştır. Verilen aile bildirgesinden çıkmış olabilir. Küçükdikili Belediye Başkanı kendi lojmanında bir PKK’lıyı barındırmış, evine almış gibi ilginç yaklaşımlar var. Böyle ortaya atılan ir iddiayla bizi afişe etmelerini son derece yanlış buluyoruz.”

“DAĞDAKİLER OY KULLANSIN TARTIŞMASI”

Başkan Güven, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in, “Dağdaki ve kentteki diye ayrım olmaz. Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan herkes oy kullanabilir, dağdakiler de gelsinler oy kullansınlar” açıklaması hatırlatılınca şöyle dedi:
“Kesinlikle bu açıklamayı samimi bulmuyorum. Kürt sorunu Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri. Bu sorunun çözümü için ortada projeleri yokken, gelir geçer söylemlerle bu sorunu çözemeyeceklerini düşünüyoruz. Eğer gerçekten samimilerse, toplumsal bir proje çıkarsınlar, o insanlar da gelsin demokratik yaşama katılsın. O zaman seçmen de olurlar, seçilen de olurlar. Ama öyle değil. Çok lakayt buluyoruz böyle yaklaşımları. Seçim öncesi bir manevradır. AKP’nin özellikle bölgede kaybettiği kanı tekrar kazanması için seçim öncesi böyle söylemlerde bulunabileceğini düşünüyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!