Kurthan Hoca emretti, gidip ders verdim

Güncelleme Tarihi:

Kurthan Hoca emretti, gidip ders verdim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Mehmet Ağar, Mülkiyeliler Birliği'ne cevap verdi

Kurthan Fişek'in konuğu olarak Siyasal'da ders vermesi eleştirilen Mehmet Ağar, ‘‘Derse gidişim, Hoca-Talebe ilişkisinin geleneği içinde Sayın Kurthan Fişek'in ricasını emir telakki etmemden kaynaklanmıştır’’ dedi.

MÜLKİYELİLER Birliği ile İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar arasındaki ‘‘derin’’ tartışma büyürken, Prof. Dr. Kurthan Fişek'in Yargıtay Başkanı Sami Selçuk ile DSP Milletvekili ve DİSK eski Başkanı Rıdvan Budak'ı da dersine konuk ettiği ortaya çıktı.

Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde doktora öğrencilerine verilen ‘‘Devlet-Medya İlişkileri’’ dersine Mehmet Ağar'ı konuk ettiği için eleştirilen Hürriyet yazarı Prof. Dr. Kurthan Fişek, ‘‘Dersime 12 Mart'ta da, 12 Eylül'de de kimseyi karıştırtmadım. Şimdi mi karıştıracağım?’’ dedi.

İHRAÇ BENİ RAHATSIZ ETMEZ

Bağımsız Elazığ Milletvekili Mehmet Ağar ise ‘‘Mülkiyeliler Birliği yönetiminin ihraç kararı beni rahatsız etmez. Gerçekten Mülkiyelilik ruhuna sahip herkesi rahatsız eder’’ açıklamasını yaptı.

Yazılı açıklamasında Ağar, özetle şunları söyledi:

‘‘Mülkiyeliler Birliği bildirisinde bahsi geçen kaçakçılık ve yargısız infaz gibi konularda hakkımda hiçbir soruşturma yoktur. Bu hayali iddialar bölücü terörle mücadelemizden rahatsız olan odakların uydurmalarıdır.

Derse gidişim, Hoca-Talebe ilişkisinin geleneği içinde Sayın Kurthan Fişek'in ricasını emir telakki etmemden kaynaklanmıştır.

MEŞRUİYET İÇİNDE OLDUM

Mehmet Ağar hayatı boyunca meşruiyet içinde olmuştur. Bunun son tescili yüce milletimiz bürokrasi ve siyaset hayatımızı gözönünde bulundurarak 19 Nisan seçimlerinde Türk demokrasisinde bir ilki gerçekleştirerek yapmıştır.

Bir siyaset büyüğünün deyişiyle bu mücadelemize karşı karalama içinde olanlara söyleyeceğim şudur: Haysiyetimizin zekatını versek, ömürlerinin sonuna kadar idare ederler.’’

Dersime karıştırmam

ÖĞRENCİLERİ arasında ‘‘Sıfırcı Hoca’’ olarak bilinen Prof. Dr. Kurthan Fişek, Mülkiyeliler'in Mehmet Ağar'a gösterdikleri tepkilere bir anlam veremiyor. ‘‘Sıfırcı Hoca, Derin Hoca oldu’’ diye eleştirilen Prof. Fişek, ‘‘Ben bu tartışmada taraf değilim. Öğrencilerim de konuklarımdan son derece memnun. Dışardan rahatsızlıklar var. Ben 12 Mart'ta, 12 Eylül'de dersime kimseyi karıştırtmadım. Şimdi mi karıştıracağım? Herkes işine baksın’’ dedi.

12 doktora öğrencisi olduğunu belirten Prof. Fişek, şunları söyledi:

‘‘2 hakim, 2 savcı, 1 avukat, 4 asistan ve 3 Mülkiye mezunu öğrencilerim. Ben Sayın Sami Selçuk'u da konuk ettim. Sayın Rıdvan Budak, Sayın Fikret Ünlü, Sayın Kaya Toperi de öğrencilerimle sohbet ettiler. Öğrencilerim tüm konuklarımı ilgiyle izledi. Ama dışardan bazı öğretim üyeleri ‘Sami Selçuk'u niye çağırdın? Selçuk 2. Cumhuriyetçi. Nuh Mete Yüksel gelseydi' diye söylendiler. Herkes istediğini söyler. Ben tartışmanın içinde değilim. Öğrencilerim de değil. Zaten yarın (bugün) sınavımızı yapıp dönemi kapatıyoruz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!