Kürtçe TV ve idam liderlere bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Kürtçe TV ve idam liderlere bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Trkiye'yi Avrupa Birliği'ne taşıyacak en önemli kilometre taşlarından biri olan ‘Ulusal Program’ı hazırlamakla görevlendirilen AB Genel Sekreterliği, ‘Kürtçe TV, anadilde eğitim, idam ve MGK’nın siyasetteki rolü'nü liderlere bırakma kararı aldı. Ulusal programa ilişkin 15 Ocak'ta yapılacak zirvede, liderlerin önüne konulacak taslakta, bu dört madde boş olacak. Zirveden bu dört maddeyle ilgili çıkacak kararlar, AB Genel Sekreterliği tarafından ulusal program taslağına eklenecek.

Ulusal programla ilgili Dışişleri Bakanlığı ve DPT ile koordineli olarak çalışan AB Genel Sekreteri Volkan Vural, yakın çevresine konuyla ilgili şunları söyledi:

‘‘Böylesine hassas konularda, devletin bir memuru olarak liderlerin önüne ne koyayım. Aslında Katılım Ortaklığı Belgesi'nde Türkiye'den nelerin istendiği son derece açık. Ama benim bunları bir şart olarak hükümetin önüne koyma yetkim yok. Biz gereken izahatı ilk toplantıda yaptık. Bundan sonra kararı liderler verecek. Zirveden çıkacak kararları ulusal programa ekleyeceğiz.’’

Türkiye'ye ilişkin KOB'ta yer alan Kıbrıs ve Ege konularına ise ulusal programda hiç değinilmeyeceği öğrenildi. Bu arada programla ilgili hazırlıklara Ramazan Bayramı ve Yılbaşı nedeniyle ara verileceği 2 Ocak'tan itabaren çalışmalara yeniden başlanacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!