'Kürtçe eğitim' talebi anayasa aykırı

Güncelleme Tarihi:

Kürtçe eğitim talebi anayasa aykırı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2002 12:03

Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Anayasa'nın 42. maddesi gereğince, eğitim-öğretim kurumlarında, Türkçe'den başka hiçbir dilin Türk vatandaşlarına ana dili olarak okutulamayacağını ve öğretilemeyeceğini belirterek, "Bu nedenle dilekçelere olumlu cevap vermemiz mümkün değildir" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, son zamanlarda ilköğretim okulları ile üniversitelerde, "Kürtçe eğitim" talebiyle dilekçe verildiğine işaret etti.

Türkiye'nin resmi dilinin Türkçe olduğunu ifade eden Bostancıoğlu,Anayasa'nın "Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi"ne ilişkin konuları düzenleyen 42. maddesinde "Türkçe'den başka hiçbir dil, eğitim ve öğretim kurumlarında, Türk vatandaşlarına ana dilleri olarak okutulamaz ve öğretilemez" hükmü bulunduğunu vurguladı.

Metin Bostancıoğlu, "Bu nedenle dilekçelere olumlu cevap vermemizmümkün değildir" dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın da "Kürtçe eğitim" talebiyle verilen dilekçeler ve bu amaçla yapılan eylemler konusunda gerekli önlemlerin alınmasına yönelik genelge yayımladığını hatırlatan Bakan Bostancıoğlu, "Eğer verilen dilekçeler siyasi bir amaca yönelikse, onun için de gerekli işlem yapılır" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!