Kürtçe eğitim MGK gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Kürtçe eğitim MGK gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2002 02:16

Kürtçe eğitim konusundaki eylemler ve AB'nin yeterli bulmadığı ‘mini demokrasi paketi’, bugünkü Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) devletin zirvesine geliyor.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkanlığında Çankaya Köşkü'nde sabah 09.30'da toplanacak MGK'da, AB üyeliği yolunda yapılan Anayasa değişiklikleri çerçevesinde uyum yasaları ele alınacak.

Büyük tartışma yaratan ve AB'nin de Başbakan Ecevit'e ‘mini demokrasi paketi Avrupa normları ile örtüşmüyor’ yönündeki uyarılarının ardından MGK, özellikle 312 ve 159. maddeler konusunda yoğunlaşacak.

EYLEM PLANI Kürtçe eğitim için yapılan eylemlere karşı alınan tedbirlerin masaya yatırılacağı MGK'da, ‘demokratikleşme ile bölücülük’ arasındaki çizginin önemi vurgulanarak, bu konuda bir eylem planı da görüşülecek. PKK'nın siyasallaşması paralelinde gündeme getirildiği ifade edilen Kürtçe eğitim konusunda MGK ayrıca, hükümetin aldığı tedbirleri daha sıklaştırmasını da isteyecek.

Toplantıda, askeri üyelerin ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin Kürtçe tartışmaları için hassasiyetlerini dile getirerek, ‘‘Kürtçe televizyon yayınları, okullarda Kürtçe'nin ek ders olarak verilmesi veya eğitim dili olarak kullanılması ülkenin milli birliğine zarar verecektir’’ mesajını vermesi bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!