Kurtarıcı zor kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Kurtarıcı zor kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2011 00:00

Bursa Rüştüye Köyü’nde piknikte yağmura yakalanan üç ailenin içinde bulunduğu kamyonet, azgın suların arasında kaldı. Kapalı kasadaki 10 kişi, ardından ön koltuktaki 3 kişi kurtarıldı. Kamyoneti çekmek için gelen kurtarıcı ise halatın kopmasıyla az daha canından oluyordu.

Haberin Devamı

TAŞAN DEREDE CAN PAZARI / WEB TV

BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde oturan Demir, Kızılarsalan ve Şen aileleri önceki gün piknik yapmak için Rüştüye Köyü’ne gittiler. Bir süre sonra aniden bastıran sağanak yağmur, 3 ailenin pikniklerini kesip dönmelerine neden oldu. Ahmet Kızılarslan (42) ile Semiha Demir (34) ve Onur Demir (7) kamyonetin önünde otururken, Suna (60), Mücella (40), Meliha (32), Demirberk (4) Berrak Kızılarslan (7), Turan (34) ve Selvanur Demir (11) ile Müesser Şen (68) İbrahim Şen (28) Yağız Alp Şen (11) ise kapalı kasasına bindi.

Derede motor bozuldu

5’i çocuk 13 kişinin bindiği kamyonet, sığ olan dereden karşıya geçerken aniden bastıran su nedeniyle motoru bozulup derenin azgın suları arasında kaldı. Korku ve paniğin görüldüğü olayda sürüklenmeye başlanan kamyonetin kasasındakiler İnegöl İtfaiye ve köylüler tarafından halat yardımıyla kurtarılarak hastaneye gönderildi. Aracın önünde oturan üç kişi ise dakikalarca süren can pazarının ardından kepçe ile kamyonetin önünden alındı. Piknikleri zehir olan 13 kişi kurtarıldıktan sonra İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, dere ortasında kalan kamyonetin kurtarılması için Kenan Korkmaz’ın (42) sahip olduğu kurtarıcı çağrıldı.

Kısa sürede belirtilen adrese gelen Kenan Korkmaz, beline bağladığı çelik halat ile dereye girip, kamyonetin kurtarılması için çalışmalara başladı. Bu sırada kopan halat Korkmaz’ın derenin azgın sularına kapılmasına neden oldu. Ölümden son anda kurtarılan Korkmaz’a ilk müdahale olay yerinde bekleyen 112 Acil Servisi’nde yapıldı. Ölümden son anda kurtarılan Korkmaz olayın şokundan uzun süre çıkamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!